Haberler

Bursa 'İznik Gölündeki Çekilme Mevsimsel Yaşanan Bir Tabiat Olayı'

Bursa'da, İznik Gölü'nde son 1,5 aydır yaşanan çekilme, net bir şekilde görülürken, DSİ GEnel Müdürlüğü yetkilileri, çekilmenin mevsimsel yaşanan bir tabiat olayı olduğunu, herhangi bir risk oluşturmadığını açıkladı.

Bursa'da, İznik Gölü'nde son 1,5 aydır yaşanan çekilme, net bir şekilde görülürken, DSİ GEnel Müdürlüğü yetkilileri, çekilmenin mevsimsel yaşanan bir tabiat olayı olduğunu, herhangi bir risk oluşturmadığını açıkladı.

İznik Gölü'nde bu yıl kış döneminin düşük yağışlı geçmesi, kar yağışının yeterli seviyede olmamasından dolayı çekilme yaşanıyor. İznik Gölü Orhangazi sahil şeridinde çekilmenin 1 metreyi bulduğu gözleniyor. İznik Gölü Orhangazi sahilinde Çınar Çay bahçesinden Gölyaka'ya kadar olan sahil bölümünde suyun çekilme miktarı da hissedilir şekilde dikkat çekiyor.

İznik Gölü Orhangazi sahilinde işletmecilik yapan Mehmet Udun, İznik gölünde çekilmenin son aylarda hızla devam ettiğini belirterek, Uzun yıllardır burada işletmecilik yapıyorum. Zaman zaman gölün ciddi oranlarda çekildiğine şahitlik etmiştim. Geçmiş yıllardaki kadar olmasa da bu yıl gölde yine çekilme oldu. Gölde su 1 metre kadar çekildiö dedi.Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, İznik Gölü'ndeki çekilme risk oluşturmuyor. Gölde maksimum su kotunun 85, minimum işletme kotunun ise 83,44 olduğu belirtilen İznik Gölü'nde bugün itibariyle işletme kotunun 84,14 olduğu, göldeki su miktarının da bu ölçümlere göre minimum seviyenin 1 metre üzerinde bulunduğu belirtilirken, 'Mevcut sulama projelerini tehdit edecek, risk seviyesinde bir çekilmenin yaşanmadığı, bu aylarda gölde gözlenen seviye azalmasının mevsimsel olarak göl hidrolojisine bağlı, doğal bir tabiat olayı olduğu' ifade edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İznik CEO Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title