Haberler

Bursa: Hurda Araç Vergi Borcu Takası Yıl Sonunda Bitiyor

Bursa İl Özel İdaresi'nin vergi borçlarına karşılık olarak sürdürdüğü hurda araç alımının 31 Aralık 2006 günü son bulacağı bildirildi. Bursa'da daha önce haftada 30 araç sahibi Özel İdaresi'ne başvururken, son güne yaklaşılmasıyla birlikte bu rakam günde 40'a ulaştı.

8 Temmuz 2006 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 5535 sayılı "Bazı Kamu Alacaklarının Tahsil ve Terkinine İlişkin Kanun" uyarınca, trafik sicilinde adlarına kayıtlı bulunan motorlu taşıtlarını 31 Aralık tarihine kadar kayıtlarının silinmesi ve hurdaya çıkarılması şartıyla İl Özel İdarelerine bedelsiz olarak teslim edenlerin hurdaya çıkarılan taşıta ilişkin ödenmemiş vergi borçlarının silindiği hatırlatıldı.

Yasa gereği 21 Ağustos'ta hurda alımlarına başlayan Bursa İl Özel İdare Makine İkmal Şube Müdürlüğü de Bursa ve ilçelerindeki vergi borcu olan vatandaşların hurda araçlarını 31 Aralık 2006 gününe kadar teslim almaya devam edecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Altuntaş, uygulamanın vatandaş açısından çok faydalı bir çözüm olduğunu belirterek, "Vatandaş uygulamadan çok memnun. Ağustos ayından bugüne kadar alımı yapılan hurda araç sayısı 428'e ulaştı. Belirlenen süreye kadar hurda araçların alımının ardından 2007 yılı içinde düzenleyeceğimiz ihaleyle bu araçların satışını gerçekleştireceğiz. Bu uygulama sayesinde vatandaşlarımız kullanmadıkları hurda araçlara vergi ödeme yükünden kurtulacak, bir taraftan da bu ekonomiye kazandırarak devletimiz de gelir elde edecek" dedi.

Makine İkmal Şube Müdürü Üzeyir Erçik ise, geçtiğimiz günlere kadar kendilerine haftada 30 araç geldiğini ancak yıl sonu itibarıyla gelen araç sayısının günde 40 aracı geçtiğine işaret ederek, "Bu uygulamadan en çok faydalananlar ise yüklü vergi borcu olan vatandaşlar. Vatandaşlarımızın bu uygulamadan faydalanması için vergi dairesinden borcuna ilişkin, trafik tescil dairesinden araca ilişkin belgeler ve araç ruhsatlarıyla gelip araçlarını İl Özel İdaresi Makine İkmal Şube Müdürlüğü'ne tutanakla teslim edebilirler" şeklinde konuştu.

Hurda alım kapsamına giren araçları otomobil, arazi taşıtları, motosikletler, minibüs, panelvan, motorlu karavan, otobüs, kamyonet, kamyon, çekici olarak belirten Erçik, hurda araç tesliminde vatandaşların araçların mekanizmalarını eksiksiz getirmesinin önemle altını çizdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title