Haberler

Bursa: Gürsu Belediyesi'nden Sağlık Atağı

Bursa'nın Gürsu İlçesi'nde Belediye Tarafından Gerçekleştirilen Kültürel Etkinlikler Kapsamında "Şeker Hastalığıyla Nasıl Yaşanır?" Konulu Bir Konferans Düzenlendi.

Bursa'nın Gürsu İlçesi'nde belediye tarafından gerçekleştirilen kültürel etkinlikler kapsamında "Şeker Hastalığıyla Nasıl Yaşanır?" konulu bir konferans düzenlendi.

Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Can Pekiner'in konuşmacı olarak katıldığı konferansta, şeker hastalığı anlatıldı ve şeker hastalarının yaşamını kolaylaştıracak bilgiler sunuldu.

Gürsu Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta konuşan Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Can Pekiner, şeker hastalarının her şeyden önce hastalıkla yaşamayı öğrenmesi gerektiğini vurguladı. Pekiner, hastaların doktor tarafından belirtilen beslenme ve yaşam şeklini benimsemesinin hastalığın seyri açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Şişmanlık, yaş, stres, hormonel ve bağışıklık sistemi hastalıkları, hamilelik ve kan şekerini arttıran ilaçların neden olabileceği şeker hastalığı; böbreklerde, gözlerde, kalp damar ve sinirlerde geri dönüşümsüz bazı bozukluklara sebep olmakta.

Pekiner, hastaların insülin enjeksiyon yöntemini bilmesi ve kan şekeri testini kendi kendine yapabiliyor olmasının hastaların hayatlarını kolaylaştıracağını söyledi.

Nefeste aseton kokusu, ciltte kuruluk ve kızarıklık, derin ve düzenli solunum, kan basıncında düşme gibi belirtilerin, kan şekerinin yüksekliğini gösterdiğini belirten Pekiner, taşikardi, nabızda hızlanma ve dolgunluk, düzensiz solunum, sinirlilik, terleme, titreme, ciltte ıslaklık ve solukluk, baş ağrısı, halsizlik, göz bebeği genişlemesi, görme bozukluğu gibi belirtilerin ise, kan şekerinin azaldığına işaret ettiğini ifade etti.

Aç karnına yapılan kan şekeri ölçümünde 115 ve altı normal değer kabul edilirken, 130 değeri ise diyabet hastalığının göstergesi olmakta.

İlçe halkının sağlık alanında bilinçlenmesi ve bilgi sahibi olması amacıyla bugüne kadar birçok etkinlik düzenlediklerini belirten Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, " İlçemiz merkeze yakın olduğu için, ne yazıkki kültürel alanda pek etkinlik düzenlenmemekte. Bu nedenle belediye olarak bu açığı kapatmak amacıyla yoğun olarak bu tür etkinlikler gerçekleştirmekteyiz. İlçemize bir kültür merkezi kazandırma yolundaki çalışmalarımız devam etmekte. İnşallah yakında bu projemizi hayata geçirdiğimizde, ilçemiz kültür-sanat etkinlikleri açısından daha zengin bir yapıya kavuşacak" dedi.

(İHS)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title