Haberler

Bursa - Gösterilere Ambulans Helikopteri Arası

23 NİSAN BURSA'DA RENKLİ GÖSTERİLERLE KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bursa'da da coşkuyla kutlandı. Bulgaristan, Macaristan ve Romanya'dan gelen çocuklar ellerinde Türk bayrağı ve Bursaspor bayraklarıyla törene renk kattı.

Bursa'da da kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Heykel Atatürk Anıtı önüne konan çelenk töreniyle başladı. Atatürk Anıtı'nda devam eden kutlamalarda Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt törene katılan vatandaşları selamladı. İstiklal Marşı ve Andımız'ın okunmasının ardından günün anlam ve önemini anlatan şiirler ve konuşmalar yapıldı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, 23 Nisan'ın büyük anlamlar yüklü olduğunu belirterek, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan barış ve kardeşlik gibi duyguların içtenlikle paylaşılmasına aracılık ettiğini söyledi. Gülsar, Atatürk'ün, 'Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler, hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk pırıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendiniz ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz' sözlerini hatırlatarak, "Cumhuriyet döneminde elde edilen tüm kazanımlarımız, milletimizin değişen dünya şartlarına ve evrensel değerlere uyum gösterme yeteneğine sahip olduğunun bir ispatıdır. Türk halkı olarak ülkemizi demokratik, bilgi çağını yakalamış ve mutlu bir ülke olarak gelecek kuşaklara aktarmak ise en önemli sorumluluğumuz" dedi. Gülsar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunu ve tüm çocukların 23 Nisan'ını kutladı.

Geçit töreni sırasında Bulgaristan, Macaristan ve Romanya'dan gelen çocuklar ellerinde Türk bayrağı ve Bursaspor bayrakları ile vatandaşları selamladı. Türk Hava Kurumu tarafından yapılan 'Türk Kuşu' paraşüt gösteriside vatandaşlardan büyük alkış alırken kutlamalar çocuklar tarafından sergilenen 'Yudum Yudum Anadolu, Esaretten Dirilişe, Düş Bahçesi, Hoş Geldin 23 Nisan Festivali, Bu Vatan Bizim' gösterileri ile son buldu.

GÖSTERİLERE AMBULANS HELİKOPTERİ ARASI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bursa'nın ilçelerinde de törenlerle kutlandı. Büyükorhan ilçesinde yapılan törenler sırasında ise ilginç görüntüler yaşandı. İlçeye bağlı Erecek Köyü'nde oturan ve kalp krizi geçirdiği için ilçe devlet hastanesine kaldırılan Bayram Turan, doktorlar tarafından Çekirge Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Turan'ın kısa sürede hastaneye ulaştırılması için Bursa'dan çağrılan ambulans helikopter, törenlerin yapıldığı ilçe stadyumuna ancak gösteri yapmakta olan öğrenciler ve öğretmenlerin uzaklaştırılmasıyla inebildi. Hastayı alan ambulans helikopter Bursa'ya gitmek üzere havalanırken yarım kalan resmi törenlere ise kaldığı yerden devam edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title