Haberler

Bursa: Gesiad'dan Toplum Destekli Polislik Projesine Destek

- Bursa Genç Sanayici, İşadamları ve Yöneticileri Derneği(gesiad), Türkiye'de İlk Defa Bursa'nın da Aralarında Bulunduğu 10 Kentte Uygulanmaya Başlanan Toplum Destekli Polislik Projesi'ne Destek Verdiklerini Açıkladı.

- Bursa Genç Sanayici, İşadamları ve Yöneticileri Derneği(GESİAD), Türkiye'de ilk defa Bursa'nın da aralarında bulunduğu 10 kentte uygulanmaya başlanan Toplum Destekli Polislik Projesi'ne destek verdiklerini açıkladı.

GESİAD Başkanı Denizhan Sezgin ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Asayiş Müdür Yardımcısı Arif Bozdemir ve Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Bülent Kaplan'ın da katıldığı toplantıda "Toplum Destekli Polislik" projesi hakkında bilgi verdi. GESİAD'a bu konuya verdiği önemden dolayı teşekkür eden Kaplan, diğer sivil toplum kuruluşlarından da aynı desteği beklediklerini belirtti.

Toplum Destekli Polislik tanımının projeyi tam olarak ifade ettiğini ve projenin sadece güvenlik açısından değil sosyal açıdan da değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Kaplan, projenin amacını; emniyetin daha güvenli yaşam alanları oluşturmak için bireyleri güvenlik konusunda bilinçlendirmesi ve bireylerin güvenlik süreçlerine katılması olarak açıkladı.

Türkiye'de şu an 10 ilde bu projenin uygulandığını ve bu 10 ilin içinde de Bursa'nın örnek oluşturduğunu belirten Kaplan, "Şimdilik Nilüfer'de 24 mahalleyi kapsayan projede her mahalledeki ikişer polis muhtarla, halkla diyalog halinde site ve sokak toplantıları yaparak sadece güvenlik konusunda değil, başka sıkıntıları da masaya yatırıyor. Bu husus projenin sosyal anlamda da büyük önem gösterdiğinin belirtisidir" dedi.

GESİAD olarak bu konuya gereken önemi verdiklerini belirten Denizhan Sezgin, "Projeye gönüllü olarak elimizden geldiği sürece destek vermek istiyoruz. Vatandaşın güvenliği ve rahatı için bu taşın altına elimizi sokmalıyız" diye konuştu.

Sezgin, Emniyet görevlilerine davetlerini kabul ettikleri ve kendilerini proje hakkında bilgilendirdikleri için teşekkür etti.

(ÖK-İHS)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title