Haberler

Bursa: Dünyanın En Büyük Dergisi

Extramagazine Dergisi, "dünyanın en büyük dergisi" unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor.

Extramagazine Dergisi, "dünyanın en büyük dergisi" unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor.

Bursa'da 4 yıldır yayınlanmakta olan Extramagazine Dergisi, 5. yaşına dünya rekoruyla giriyor. Extramagazine Dergisi tarafından, "ofset tekniğiyle basılmış dünyanın en büyük dergisi" olabilmek için Guinness Rekorlar Kitabı'na yapılan başvuru kabul edildi. Dergi, 125x185 santim ölçülerinde 64 sayfa olarak basılacak. Derginin sayfaları açılıp yan yana konulduğunda 148 metrekarelik bir alanı kaplayacak ve Dubai'nin bu alanda elinde tuttuğu rekoru kıracak.

"Dünyanın en büyük dergisi"ni basabilmek için Guinness'e yaptıkları müracaatın kabul edilmesiyle beraber hazırlıklara başladıklarını belirten Extramagazine Dergisi Genel Müdürü Ayhan Günkan, Bursa'nın adını dünyaya bir rekorla duyuracaklarını belirterek, "Bursa'nın dünya markalarına bir yenisini eklemek istiyoruz. Böyle bir rekora imza atacağımız için çok mutluyuz" dedi.

Rekor denemesiyle ilgili bir açıklama yapan Guinness Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural da, Türkiye adına kayıtlı yirmi dünya rekorunun olduğunu söyledi. Kural, vasıflı rekorlara ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etti.

Derginin Genel Koordinatörü Ayfer Öztürk ise, "Dergimiz Türkiye'nin en büyük matbaalarından biri olan Mimeray'da basılacak. Teknik bütün hazırlıklarımız tamamlandı" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title