Haberler

Bursa: Dünya Çevre Günü Etkinlikleri

Bursa'da çevreci öğrenciler, Dünya Çevre Günü dolayısıyla yürüdü.

Osmangazi Belediyesi Gönüllü Çevre Ekibi'nin düzenlediği yürüyüş, Heykel'den başlayıp stadyuma kadar devam etti. Yürüyüşe çok sayıda öğrencinin yanı sıra Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı. Altepe, yaptığı konuşmada, "Eskiden suyun kutularda, şişelerde satılacağı söylendiği zaman insanlar gülermiş, inanmazlarmış. Çünkü Bursa'nın her yerinde kaynak varmış. Çeşmesi bolmuş ve suları tertemizmiş. Şimdi görüyorsunuz, temiz su içebilmek için çok para harcıyoruz. Su şişelerde satılıyor. Diyoruz ki, tabiatı korumazsak, çevremizi kirletmeye devam edersek, çok yakında havayı da satın alıp, böyle ağzımızda maske, sırtımızda oksijen tüpüyle gezmek, okula, işe gitmek zorunda kalacağız" dedi.

Herkesi çevresine sahip çıkmaya çağıran Altepe, "Lütfen gelecekte insanları, çocuklarımızı böyle yaşamaya mahkum etmeyin. Ülkemize Bursamız'a sahip çıkın. Tabiatı koruyun, çevrenizi temiz tutun" diye konuştu.

Osmangazi Gönüllü Çevre Ekibi, yürüyüş sırasında "Rahat ve sağlıklı yaşamak için çevremizi temiz tutalım, doğayı kirletmeyelim" şeklinde slogan attı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title