Haberler

Bursa-Devlet Bakanı Faruk Çelik Taksim´Deki Saldırıyı Kınadı

"şer Odakları Açığa Çıkartılacak"

"ŞER ODAKLARI AÇIĞA ÇIKARTILACAK"

BURSA'da partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik, Taksim'deki saldırıları da tek tesellinin can kaybı yaşanmaması olduğunu belirterek, "Bu güne kadar hiçbir faili meçhul saldırı ve cinayet bizim dönemimizde kalmadı, bu da aydınlatılacak. Şer odakları, milletimize bunu yapanların bir bir açığa çıkartılacağı konusunda milletimizin endişesi olmasın" dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlediği İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik, toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin terör örgütü PKK'nın eylemsizlik kararının bitmesinin ardından Taksim'deki saldırının yaşandığını sorusu üzerine Bakan Çelik, terör örgütünün eylemsizlik kararının devletin nezdinde bir öneminin bulunmadığını kaydetti. Çelik, "Kendi aldıkları, kendi bozdukları karar. Kendi yürüttükleri takvim. Bizim açımızdan bağlayıcılığı yok. Taksim'deki saldırıda tek tesellimiz şu an itibariyle hayatını kaybeden birinin olmaması. Yapılan Türkiye'nin istikrarına, birliğine yönelik bir saldırı. Bu güne kadar hiçbir faili meçhul saldırı ve cinayet bizim dönemimizde kalmadı bu da aydınlatılacak. Şer odaklarının, milletimize bunu yapanların bir bir açığa çıkartılacağı konusunda milletimizin endişesi olmasın. Türkiye'de siyasi istikrar tüm denemeleri rağmen bozulamadı. Ekonomik istikrarda sağlıklı bir şekilde gidiyor. Yapılmak istenen bu süreç içinde kargaşa ortamı yaratmak güven bunalımı oluşturmak. Buna Muvaffak olamayacaklar. Yaralı vatandaşlarımıza şifalar diliyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında başörtüsü ile ilgili yaptığı açıklamaların sorulması üzerine ise Çelik, başörtüsü konusunda muhalefetin zig zaglar çizerek ilerlediğini bu nedenle köklü reformların 2011 seçimlerinin ardından muhalefet ile birlikte gerçekleştirileceğini söyledi.

Cumhuriyet Resepsiyonuna Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in katılmamasını da değerlendiren Çelik, "Cumhurun kararı ortadadır başkomutan yerindedir. O halde bu kadar olup bitenlerden sonra yeni bir tartışma ortamı açılmasını doğru bulmuyorum. Milletimiz yeni sorunlar istemiyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title