Haberler

Bursa'dan Trabzon'a Yapılacak Uçuşlar

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (Türsab) Başkanı Başaran Ulusoy, Bursa'da Hemşehri Derneklerinin Temsilcileriyle Biraraya Geldi. Toplantıda, Bursa'da 26 Mart'ta Başlatılması Düşünülen Yenişehir Trabzon Uçuşları Ele Alındı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Bursa'da hemşehri derneklerinin temsilcileriyle biraraya geldi. Toplantıda, Bursa'da 26 Mart'ta başlatılması düşünülen Yenişehir Trabzon uçuşları ele alındı.

Bursa'dan Trabzon'a ve Trabzon'dan Bursa'ya olan uçuşların Türk Hava Yolları (THY) tarafından 26 Mart'ta başlatılacağını açıklayan Ulusoy, seferlerin başlatılmasında AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu, THY Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Candan Karlıtekin ve Genel Müdür Doç. Dr. Temel Kotil'in büyük emeği olduğunu belirterek, "Bursa'dan Trabzon'a ve Trabzon'dan Bursa'ya olan uçuşlar, 49 YTL artı KDV'den başlayan fiyatlarla inşallah 26 Mart'ta başlayacak. Seferler pazartesi, perşembe ve cumartesi günleri olmak üzere haftada 3 gün yapılacak. Hemşehri derneklerinden 10 uçuşta bin gönüllü bekliyorum. 10 seferde doluluk oranımızı yüzde 80 düzeyinde tutarsak, söz veriyorum Erzurum seferlerini de başlatacağım" dedi.

Toplantıya katılan Bursa Erzurumlular Derneği Başkanı Ömer Ömeroğulları'nın seferlerin Erzurum'dan başlatılmaması nedeniyle sitemini bildirmesi üzerine Ulusoy, "Erzurum'a olan seferlerin 1 Nisan'dan itibaren başlamasını öngörüyoruz. Fakat bunun için Trabzon seferlerinin başarılı olması şart. Trabzon seferleri üniversite, THY ve yetkili kurumların 10 yıllık verileri dikkate alınarak hazırlandı. Bu seferlere, en azından 250 kişilik destek vermenizi bekliyorum. 250 kişilik destek verirseniz, bu bize yeter ve 1 Nisan'da Erzurum seferleri başlar. Trabzon için yaptığımızı Erzurum için de yaparız. Ardından da Diyarbakır seferlerini gündeme getiririz" diye konuştu.

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, seyahat acenteleri olarak umre uçuşlarını Yenişehir'den yapma kararı aldıklarını ve ilk seferin 28 Mart'ta başlatılacağını ifade ederek, hedeflerinin Yenişehir Havaalanı'na işlerlik kazandırmak olduğunu söyledi.

Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Milletvekili Hıdıroğlu ise seferlerin Bursa'ya hayırlı olması dileğinde bulunarak, "Bizim asıl hedefimiz Yenişehir Havaalanı'nın tarifeli seferlere başlamasıydı. Artık geriye dönüş yok. Bu seferler Bursa ekonomisi için büyük fayda sağlayacak. Seferlerin iptal edilmemesi için elimizden geleni yapmak, hepimizin görevidir. Hedefimiz iptal edilmeyecek seferler başlatmak olmalıdır" şeklinde konuştu.

Bu arada Trabzonlular Derneği Başkanı Mustafa Uğurlu da, ilk uçuşta uçuş ekibini 3 gün boyunca Trabzon'da ağırlayacağını bildirdi.

(EŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title