Haberler

Bursa'daki Gerginlikte 4 Şahıs Tutuklandı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Güneştepe Mahallesi'ndeki gerginlikte gözaltına alınan 20 şahıstan 4'ünün tutuklandığını açıkladı.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Güneştepe Mahallesi'ndeki gerginlikte gözaltına alınan 20 şahıstan 4'ünün tutuklandığını açıkladı. Vali Harput, olayın kitlesel bir kavga şeklinde görülmemesi gerektiğini belirterek, "Olaylarla ilgili aklıselimle devletin konuya müdahalesi sürüyor. Kim yanlış yapıyorsa devlet, tarafsız şekilde olaylara müdahale ediyor. Konunun bir an önce sükunete kavuşması için gereken yapıldı" dedi.

Bursa'da basın mensupları ile Çırağan Restoran'da iftarda buluşan Vali Şahabettin Harput, Yunuseli ve Güneştepe bölgesinde meydana gelen gerginlikle ilgili açıklamalarda bulundu. Olayların çok önemli olmayan, ama olduğundan fazla abartılarak verildiğini belirten Harput, "Yunuseli bölgesinde Roman vatandaşlarımızla ve bölge yaşayan insanlar arasında bir tartışma ve kavga vardı. Bu kavgayı kitlesel bir kavga şeklinde kesinlikle görmemeliyiz. Bir grubun diğer grupla kavgası şeklinde katiyyen görmeyin. İki komşu kavga eder, iki kardeş kavga eder. Bu konu bunun gibi bir şeydir. Konu aklıselimle devletin konuya müdahalesiyle sürüyor. Kim yanlış yapıyorsa devlet tarafsız şekilde olaylara müdahale ediyor. Konunun bir an önce sükunet kavuşması için gereken yapıldı" dedi.

"4 KİŞİ TUTUKLANDI"

Olayların ardından gözaltına alınan şahıslardan 4'ünün tutuklandığını ifade eden Harput, şöyle devam etti:

"Özellikle dünden devam eden yargıya intikal eden olayın 4 sanığı tutuklandığını söylemek istiyorum. Bu olayların gerisindeki sebep olarak bilinen, oradaki kaçak yapılardan, hurdacı diye bilinen bir kısım çalıntı malzemelerin satıldığı yerlerden 3 tanesi, toplamda 11 gayrimenkul yıkıldı. Bu yıkılanlar içinde Roman vatandaşlarımız da Bursalıların da evleri var. Yıkılmanın temel gerekçesi kaçak yapıdır. Bu yıkılmanın da bir gün önceki kavgayla alakası yoktur. Maalesef kaçak yapı olayını Türkiye ve Bursa olarak yeterince çözemedik. Ne kadar konunun üzerine hassasiyetle gitseniz, kaçak yapılaşma az da olsa devam ediyor. O sebeple belediyelerimizin kararlı bir şekilde konunu üzerine gitmesi gerek. Ben de vali olarak kaçak yapıların tamamen üzerine giden belediyeye destek vereceğimi ilan ediyorum. Bu şehrin doğasını, kimliğini kimse bozamaz. Ayrıca meşru hakka ve hukuka riayet ederek sorumluluğunu yerine getirerek, bedelini ödeyenlerin yanında, haksız kazanç elde edenlere müsamaha etmek uygun değildir. Bu konuda kaçak kimden gelirse ona karşı koyacağız. Bu konuda arkadaşlarla görüştük. Yanlışı ve doğruyu anladılar. Umuyorum, bundan sonra bizi üzen tatsız şeyler olmayacaktır."

"YIKIMLAR DURDURULDU"

Türkiye'de Roman vatandaşların en huzurlu olduğu ilin Bursa olduğunu ifade eden Harput, bölgedeki yıkımların durdurulduğunu açıkladı. Harput, "Türkiye'de açık ve net ilan ediyorum. Roman vatandaşlarımızın en rahat ve huzurlu, onların sorunlarının en üst düzeyde ilgi gördüğü kabul gördüğü il Bursa'dır. Bu konuda kimse benimle yarışamaz. Ayrıca yıkımlar durduruldu. Olay sadece Roman ve başka vatandaşımız değildir. Orada yıkılması Ön görülen kararlaştırılan 107 bina vardır. Onların da belli bir süre yıkımını durdurduk. Ramazan ayı sebebiyle sıkıntının yaşanmaması ve istismarlara meydan verilmemesi için yıkımları durdurduk. Evi yıkıldığından dolayı mağdur olan vatandaşlarımız bizim vatandaşımızdır. Onların mağdur olmamaları için barınmaları ile ilgili gerekenin yapılması için talimat verilmiştir" dedi.

"BURSA GEZİ PARKI OLAYLARINDA KANUNSUZLUĞA İZİN VERMEMİŞTİR"

İstanbul'da yaşanan Gezi Parkı olayları ile ilgili Bursa halkına duyarlı bir tavır sergilediği için teşekkür eden Harput, "O hoş olmayan görüntüler, Bursa'da yaşanmamıştır. Bursa'da demokratik olgunluk, hem Bursa halkında hem medyasında hem de emniyette en üst seviyede olduğu kabul ve tescil edilmiştir. Bu manada pek çok kesimden olumlu mesajlar aldığımı belirtmek istiyorum. Bursamız bu sınavlardan, kanunsuzluğa, kaba kuvvete ya da tahribata fırsat vermeden daha bunu gibi provokasyonlara alet olmadan bu süreci huzur içinde atlatmasını bildi. Bu Bursa için önemli bir güzelliktir" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şahabettin Harput Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title