Haberler

Bursa'daki Cinayet Davası

Bursa'da geçen yıl birlikte yaşadığı kadın ve annesini tabancayla öldürdüğü öne sürülen polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

Bursa'da geçen yıl birlikte yaşadığı kadın ve annesini tabancayla öldürdüğü öne sürülen polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 5'inci duruşmasına tutuklu sanık Abbas Usta (42) ve maktul Sevda Uysal'ın kızı Gizem Karaca (22) ile taraf avukatları katıldı.

Sanık Usta, ilk celsedeki savunmasını tekrarlayarak, Sevda Uysal ile evlenmeyi düşündüklerini, birlikte yaşadıklarını söyledi. Olay günü nikah yapacaklarını belirten Usta, Uysal iş yerinden dönmeyince oraya gittiğini anlattı.

Usta, iş yerine gittiğinde Uysal'ın evlenmek istemediğini söyleyerek, T.U. ile kendisine silahla saldırdıklarını, boğuşma sırasında T.U'nun Ayşe Şahin'i vurduğunu ileri sürerek, "Boğuşmada silahı aldım ve o sırada Sevda'ya doğru ateş ettim. T.U. yeniden silahı elimden alıp kafama fırlattı. Daha sonra olay yerinden kaçtılar." diye konuştu.

Maktul Uysal'ın kızı Gizem Karaca ise sanığın annesine evlilik için sürekli baskı yaptığını, şiddet uyguladığını belirterek, annesinin birlikte yaşamak bile istemediğini kaydetti.

Annesinin, sanıkla daha önce başka bir konuda şikayet için gittiği polis merkezinde tanıştığını ifade eden Karaca, şunları söyledi:

"Abbas Usta, annemi sürekli taciz etmeye başladı. Baskılara dayanamayan annemle birlikte yaşamaya başladılar. Sanığın amacı annemle evlenip, çocuklarının velayetini almaktı. T.U'nun annemden hoşlandığını biliyorum ancak sanığın iddia ettiği gibi ilişkisi olmadı. Annem, karakola gidip, 'Bana, çocuklarıma bir şey olursa Abbas Usta sorumludur.' şeklinde dilekçe verdi. Abbas Usta'nın baskılarından dolayı şu andaki eşimle kaçarak evlendim." ifadelerini kullandı.

Olayın tek görgü tanığı Fatma Tükenmez ise Abbas Usta'nın dükkana geldiğini ve tartıştığı Uysal'a ateş ettiğini, ardından kendisine "Yapma, Allah korkusu yok mu sende?" diyen annesi Ayşe Şahin'e de ateş açıp olay yerinden ayrıldığını söyledi.

Sanık avukatı, müştekisi hakkında Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinden akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair rapor alınmasını istedi.

Mahkeme heyeti ise sanığın rapor talebini reddederek, İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelecek raporun beklenmesine, Usta'nın tutukluluk halinin devamına, T.U'nun tanık sıfatıyla zorla getirilmesine ve eksik evrakın tamamlanmasına hükmederek, duruşmayı erteledi.

Olay

Merkez Yıldırım ilçesi Ortabağlar Mahallesi'nde 19 Haziran'da tütün ürünleri satan Uysal ile iş yerine gelen Usta arasında tartışma çıkmış, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine tabancayla vurulan Uysal ile annesi Ayşe Şahin ölmüş, zanlı olay yerine gelen meslektaşlarına teslim olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Gizem Karaca Ayşe Şahin 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title