Haberler

Bursa'da Yerel Yönetimler

Yıldırım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne Bağlı Gıda Denetim ve Çevre Sağlığı Birimi, Denetimlere Devam Ediyor. 2007 Yılındaki Çalışmalarına Hız Veren Yıldırım Belediyesi, Okul Kantinleri ve Davutdede Mahallesi'nde Bulunan İmalathane ve Gıda Satışı Yapan Dükkanlara Operasyon Yaptı.

Yıldırım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı gıda denetim ve çevre sağlığı birimi, denetimlere devam ediyor. 2007 yılındaki çalışmalarına hız veren Yıldırım Belediyesi, okul kantinleri ve Davutdede Mahallesi'nde bulunan imalathane ve gıda satışı yapan dükkanlara operasyon yaptı.

Denetimler sırasında gıda ile ilgili yasa ve yönetmeliklere uymayanlara ceza işlemi uygulanırken, örnek işyeri belgesi bulunan Emek İlköğretim Okulu kantinine teşekkür edildi. Daha öncesinde "Örnek İşyeri" belgesi bulunan Emek İlköğretim Okulu kantininin belgesini hak ettiği dünkü yapılan denetim sonucu bir kez daha ortaya çıktı.

Yıldırım Belediyesi Gıda Denetim ve Çevre Sağlığı Birimi Sorumlusu Meliha Özer, 2006 yılında toplam 2 bin 857 işyerinin denetlendiğini, yasal müeyyidelere uymayan 172 işyerine gereken yasal işlemin uygulandığını bildirirken, 30 işyerine "Örnek İşyeri" belgesi verildiğini söyledi. Özer, ayrıca Yıldırım Belediyesi Gıda Denetim ve Çevre Sağlığı Birimi'nin rutin denetimlerinin yanı sıra vatandaş şikayetlerini de aynı gün içerisinde titizlikle çözüme kavuşturduklarını bildirdi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren halkımızın sağlığı önceliğimizdir dedik ve bu konudaki çalışmalarımızı başlattık. Gıda maddelerinin tüketiciye sağlıklı bir şekilde ulaştırılabilmesi için üretimden satış aşamasına kadar her aşamada ürünün kontrol altında tutulması gerektiği bilinciyle, Gıda Denetim ve Çevre Sağlığı Birimimiz'i konusunda uzman personelle donatıp, denetimlerimizi sıkılaştırdık. Amacımız hemşehrilerimizin sağlıklı besin tüketip sağlıklı nesiller yetiştirmesi" diye konuştu.

Başkan Keskin, tüm esnafa örnek olması açısından yönetmeliklerde belirtilen kriterlere, hijyen kurallarına uyanların, ruhsat, gıda sicili ve üretim izni belgelerini alanların Yıldırım Belediyesi tarafından hazırlanan "Örnek İşyeri" belgesi ile ödüllendirdiğini söyledi.

(İHS-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title