Haberler

Yaşamaz Denilen Parmak Bebek 10 Aylık Oldu

Güncelleme:

Bursa'da 680 gram doğan ve 'doktorların 3 gün yaşamaz" dediği parmak bebek şimdi görenleri şaşırtıyor.

10 AYLIK 'PARMAK BEBEK' 7 KİLOYU GEÇTİ

10 ay önce Yasemin Çoruk'un dünyaya getirdiği Zümra Yağmur Çoruk, 24 haftalık olarak dünyaya geldi. Doğduğunda doktorların 3 gün yaşamaz dediği Zümra bebek hayata sıkı sıkı tutundu. Şu anda 10 aylık olan parmak bebek 7 kiloyu geçti.

'20 PREMATÜRE BEBEK' ETKİNLİKTE BULUŞTU

Yaşama azmiyle herkesi şaşkına çeviren Zümra bebek etrafına gülücükler saçıyor. Zümra ve onun gibi 20 prematüre bebeği etkinlikte buluşturan özel hastane ise onların bu anlamlı gününü kutladı.

"KUCAĞIMA DOĞUMDAN 4 AY SONRA ALDIM"

Parmak bebeğin annesi Yasemin Çoruk, "Bebeğim 24 haftalık doğdu, 680 gramdı sonra 550 grama düştü "Doğduğunda 3 gün yaşamaz" dediler. Şu an 10 aylık ve 7 kilonun üzerinde. Rabbim ömür verdi yaşadı. Benim bebeğim doğduğu zaman en küçük doğan bebekti. Çok zor günler yaşadık, bebeğimin şu an sağlığı gayet yerinde. Kuvözde kaldığı süre boyunca sürekli gelip gittik. Bebeğimi kucağıma doğumdan 4 ay sonra aldım. Bu süreç benim için çok zordu. Kuvöz kaldığı süre boyunca serumla beslendi. 4 ay sonra bebeğime anne sütü verebildim." dedi.

"24 HAFTAYA KADAR BEBEKLERİ YAŞATABİLİYORUZ"

Hastanenin Direktörü Op. Dr. Mustafa Esgin, Dünya Prematüre Günü'nde bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Bu etkinliği hastalarımız ve prematüre bebeklerimizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Prematüre bebekler normal doğum haftasına, ağırlığına göre daha erken doğuyorlar. Eskiden 28 haftanın altında bebekler yaşamıyordu. 24 haftaya ve 500 grama kadar bebekleri yaşatma şansımız var. Tıp literatürünün gelişmesi bize bu şansı veriyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bebek Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (1)

adam:

Alanda Allah verende Allah

12
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title