Haberler

Bursa'da Yabancılara Yönelik Eğitim Öğretim Çalıştayı

Bursa'daki yabancı öğrencilere verilen eğitim öğretim hizmetleriyle ilgili çalıştay yapıldı.

Bursa'daki yabancı öğrencilere verilen eğitim öğretim hizmetleriyle ilgili çalıştay yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Havva Aslanoba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen çalıştaya, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Milli Eğitim Bakanlığı uzmanları, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), bazı kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinden temsilciler katıldı.

Büyük, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de misafir edilen yabancıların eğitim çağındaki çocukları için ülke genelinde devletin ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla seferberlik halinde çalışmalarda bulunduklarını bildirdi.

Ülkede sayıları 460 bini bulan, eğitim çağında çoğunluğu Suriyeli öğrencinin eğitim öğretime kazandırılması için çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Büyük, şöyle devam etti:

"Bu öğrencilerin kendi dilleri ve kültürleri ile eğitime devam edebilmeleri için UNICEF'le projeler geliştirdik. Ülkemizde sayıları 11 bini bulan Suriyeli öğretmenler bu öğrencilerin eğitimleri için bu projelerde çalışacak. Hedefimiz kaliteyi mümkün olduğunca yüksek tutmak. Özellikle ortaöğretimin ikinci kademesindeki öğrencileri sistemin içine almak istiyoruz. Bazı devlet okullarından da faydalanacağız. Saat 16.00'dan sonra boşalan bu okullarda Suriyeli öğretmelerin vereceği 4'er saatlik derslerle Suriyeli öğrenciler sisteme alınacak. Bunun için yeni bir mevzuat oluşturduk. Amaç, dışarıdaki kaçak ve paralı eğitim kurumlarına izin vermemek."

Büyük, UNICEF ve diğer sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla ülke genelinde 70'in üzerinde geçici eğitim merkezi oluşturduklarını aktararak, Suriyeli öğretmenlerin bu merkezlerde kendi dilleri ve müfredatlarıyla verdikleri eğitimi Türkçe dersleriyle takviye ettik. Bundan böyle, oluşturduğumuz yeni müfredatla eğitim verilmeye başlanacak. Bu eğitim merkezlerini ülke genelinde arttırarak öğrencileri eğitim sistemine entegre edip sokaktan kurtarmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Bursa'daki okullarda gerçekleştirilen uyum programları hakkında okul yöneticileri ve rehber öğretmenler bilgi verdi.

Sarıkaya ise Suriyeli öğrenciler için Bursa'da yapılan eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Büyük Sarıkaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title