Haberler

Bursa'da Turizm Haftası Faaliyetleri...

Turizm Haftası'nın Son Günü İznik'te Kutlandı.

Turizm Haftası'nın son günü İznik'te kutlandı.

İznik Müzesi'ndeki programa Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, İznik Kaymakamı Hüseyin Avcı, Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik ile çok sayıda davetli katıldı. Tarihi mekenda yapılan kutlamada konuşan Kaymakam Avcı, "Bugün bu törenle beraber Bursa, ilçesi olan İznik'i senede bir de olsa hatırlıyor. İznik'in artık Bursa'nın bir markası olmasını istiyoruz. Bursa sadece Uludağ'ı ile anılmasın. Bursa, İznik adında bir ilçesi olduğunun farkına vardığı an bu ilçe markalaşacaktır" dedi.

vali yardımcısı Ayhan, "Sayın kaymakamımın sözlerine katılıyorum. Kültür ve turizm sahasında bir şeylerin gayreti içerisindeyiz. Altı aydır Bursa'da görev yapıyorum. Kaymakamımız Bursa'ya sitem etti. Genel olarak turizme önem vermiyoruz. Bursa artık bir sanayi şehri olmuş. Kışın iki ay kar yağıyor, turizmden anladığı bu. Mangal kül bırakmayanlar, bu işin kaymağını yiyenler, devlet bize birşey yapmıyor diyerek sitem etmekte. Burada tembel olanlar Bursa'nın turizmcileridir. İznik adeta Bursa'nın kopyası olmuş. Yapılan yanlış uygulamalar ve ne kadar çirkinlik varsa İznik'e getirmişiz. İznik Kaymakamı Hüseyin Avcı, bugün yok olan tarihi değerleri tek tek ayağa kaldırmakta. Bu durumda herkesin turizm konusuna yoğunlaşması lazım.İznik Bursa'nın markası olmalı. Eskiden bu ilçeden sadrıazamlar çıkardı, şimdi başbakan çıkar mı bilmiyorum ama, ileride iyi hizmet verecek büyükler çıkacağına eminim" dedi.

Konuşmaların ardından Hacivat ve Karagöz'ün orta oyunu sahnelendi. Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun seslendirdiği şarkıların ardından ilkokul öğrencileri halk oyunu gösterisi yaptılar.

(HA-MŞ)

20.04.2007 17:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title