Haberler

Bursa'da Tarihi Gün

Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarafından Projelendirilen ve İnşa Edilen İki Dev Yatırımı, Kent Meydanı Avm ile Bursaray B Etabı'nın Açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Katıldığı Törenle Yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve inşa edilen iki dev yatırımı, Kent Meydanı AVM ile Bursaray B Etabı'nın açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, değişerek gelişen ve kalkınmayı ilke edinen Bursa'nın marka kent olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini kaydetti. Bursalılara yaşanmaktan mutluluk duyulan bir kent sözü verdiklerinin altını çizen Başkan Şahin, "Halkımızdan aldığımız destekle, çağdaş ve modern bir Bursa inşa etmeye başladık. İstiyoruz ki, Bursa sadece görkemli tarihiyle değil, bugünü ve geleceğiyle de övünülecek bir şehir olsun.

Bu hedefle, hiçbir projemizi ertelemedik, hiçbirinden vazgeçmedik. Bugün halkımızın karşısına, verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğu ile çıkıyoruz" dedi.

"SANTRAL GARAJ BURSA'NIN ABİDELERİNDEN BİRİNE DÖNÜŞTÜ" Başkan Şahin, 30 yıl önce çıkan yangından sonra işlevini yitiren, kentin merkezinde çöküntü bölgesi haline Santral Garaj'ın, Başbakan Erdoğan'ın da desteğiyle Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinin ardından gerçekleştirilen proje ile Bursa'nın abide yatırımlarından birine dönüştüğünü söyledi. Kent Meydanı AVM'nin projesinin meslek odalarının temsilcilerinin de yer aldığı uluslararası bir yarışmayla belirlendiğini hatırlatan Şahin, "Kent Meydanı AVM bugün 38 bin metrekarelik meydanı ile Bursa'nın yeni buluşma noktası haline geldi. Yap-işlet-devret modeliyle Bursa meydanına kavuşurken bir kuruş harcamadan yapılan çarşıdan belediye yıllık 1,5 milyon gelir elde etmeye başladı" diye konuştu.

Santral Garaj'ın kent meydanına dönüşümünün bu kadarla sınırlı kalmayacağının da altını çizen Başkan Şahin, ikinci etapta meydanın batı bölümündeki çarpık yapılaşmanın da kaldırılarak bölgenin meydana dahil edileceğini bildirdi.

"BURSA'DA TRAFİK ÇİLE OLMAKTAN ÇIKTI" Temeli Başbakan Erdoğan tarafından atılan çağdaş ulaşım aracı hafif raylı sistemi Yıldırımlılarla buluşturan Bursaray B etabının resmi açılışının da bugün yapıldığına işaret eden Başkan Şahin, "1 kilometresi metro, 4 kilometresi raylı sistem olan Bursaray'ın B etabı ile şehrin doğusu da çağdaş ulaşımla tanıştı. Ayrıca Bursaray'ı Uludağ Üniversitesi'ne ulaştıracak 7 kilometrelik C etabını sonuçlandırdık. Temelini de Ağustos ayında atacağız" şeklinde konuştu.

Kent içi ulaşımının 4 yıl öncesine kadar Bursalılara çile çektirdiğini hatırlatan Başkan Şahin, "Biz, yol medeniyettir ilkesinden hareketle, 4 yılda 10 kavşak yaparak Bursa'nın ulaşım çilesini çözdük. Bizden önceki 10 yılında 4 kavşağın yapıldığı Bursa'nın düğüm noktalarına 10 kavşak ile çözerken, 65 kilometrelik alternatif yolu da şehre kazandırdık. Bugün İzmir-Bursa Yolu üzerinde 30 kilometrelik güzergahı sinyalizasyonsuz hale getirdik. Hızlı feribot iskelesi ile Bursa'yı İstanbul'a yakınlaştıracağımızı söylemiştik. Feribot iskelesi Bursa'yı İstanbul'a yakınlaştırmakla kalmadı, kentimizin dünyaya açılan yeni kapısı oldu. 1 yılda 1,5 milyon vatandaşımız bu hizmetten yararlandı. Araç sayısı her gün artan Bursa'da trafiğin ileride de problem olmaması için kentte trafik otomasyon sistemini hayata geçiriyoruz" dedi.

"BURSA'NIN YENİ YAŞAM MERKEZİ MERİNOS" Konuşması sırasında vatandaşlar tarafından sürekli alkışlanan Başkan Şahin, Başbakan Erdoğan'ın, özel gayretleriyle Özelleştirme İdaresi'nden Büyükşehir Belediyesi'ne park ve kongre merkezi yapılmak üzere alınan Merinos Fabrikası'nın, bugün kentin yeni yaşam merkezine dönüştüğüne dikkati çekti. Merinos'un 250 bin metrekarelik yeşil alanı, gölü, sosyal tesisleri ve büyük otoparkıyla görkemli bir tesis haline geldiğine işaret eden Başkan Şahin, ayrıca Londra Hyde Park'taki "özgürlük kürsüsü"nü de Merinos'ta oluşturulacağını kaydetti. Şahin, "Voltaire'in 'söylediğiniz sözlerin hiçbirini kabul etmiyorum fakat sizin bunları serbestçe söyleyebilmeniz için canımı veririm' dediği gibi biz de bu kürsü sayesinde halkımızın, düşüncelerini özgür bir şekilde ifade etmelerine imkan sağlayacağız. Çünkü biz demokrasiden yanayız.Çünkü biz özgürlüklerden yanayız. Demokrasinin, kalkınmanın yerelden başladığına inandığımız gibi özgürlüklerin de yerelden başladığını savunuyoruz. Amacımız, Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmaktır. Bu amaca da özgür, demokratik ve kalkınmaya öncelik vererek ulaşılabileceğini düşünüyoruz. 1938'de Türkiye'nin ilk tekstil fabrikası olarak Bursa'yı tekstil sanayinin merkezi durumuna getiren Merinos, 2009'dan itibaren de Türkiye'nin Kongre Merkezi olarak hizmet verecek" ifadelerini kullandı.

"KENTİN HER KÖŞESİNDE GELECEĞİN BURSA'SI YÜKSELİYOR" Kentin her köşesinde Bursa'nın siluetini değiştiren, geleceğin Bursa'sının imar edildiğinin kanıtı olan yatırımların yükseldiğine dikkati çeken Başkan Şahin, altyapıdan, kentsel dönüşüme, kültür ve sanattan, sosyal belediyeciliği kadar her alanda insan merkezli hizmetlerin üretildiğini kaydetti. Bursa'nın yeşilini de göz ardı etmediklerini, bu çerçevede başlatılan Nilüfer Vadisi Rekreasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini anlatan Başkan Şahin, "Kentsel Dönüşüm Projeleri'nin en önemlilerinden olan Emirsultan Projesi'nde Bursa ile bütünleşen değerlere sahip çıkıyoruz. Bursalıların konut ihtiyacını giderek toplu konut projelerinden ilki olan Hamitler Toplu Konut Projesi'nde 945 konut tamamlandı. İkinci etap için çalışmalar başladı. Kent Halimiz Türkiye'nin en modern hali olarak bu hafta itibariyle hizmet vermeye başladı. Osmanlı'nın ilk üç katlı çarşısı olan Balibey Han'7f6ncesine kadar Bursalılara çilı Bursa'ya yeniden kazandırdığımız gibi, Kapalıçarşı çevresinde yer alan hanlar bölgesindeki tarihi dokuyu da gün yüzüne çıkaracak çalışmalara başladık. Böylece Bursa, adeta yaşayan bir müze olacak. Acemler, Esentepe, Polis Okulu, Orhaneli ve Yüksek İhtisas Kavşakları, Doğu-Batı Atıksu Artıma Tesisleri ve Hızlı Feribot İskelesi'nin açılışını teşrifiniz nasıl çalışmalarımıza hız kattıysa, bugün de aynı heyecanı taşıyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle, sizden aldığımız destekle çalışmalarımızı aynı hızla sürdüreceğiz" diye konuştu.

Başkan Şahin'in Başbakan Erdoğan'a atfen okuduğu, "Yol seni karşılamaya çıksın, rüzgar hep arkanda olsun, güneş ışığı yüzünü ışıtsın, yağmur tarlalarına nazikçe düşsün, yeniden karşılaşıncaya kadar, Mevla'm sizi korusun" şiiri meydanı dolduran on binlerce vatandaş tarafından uzun süre alkışlandı.

(İHS-İRF-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title