Haberler

Bursa'da "Tarih Buluşmaları"

Bursa'da Tarih Vakfı ve Nilüfer Belediyesi işbirliğiyle, kent tarihinin gün yüzüne çıkarılması ve tarih bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla "Tarih Buluşmaları" etkinliği gerçekleştirilecek.

Bursa'da Tarih Vakfı ve Nilüfer Belediyesi işbirliğiyle, kent tarihinin gün yüzüne çıkarılması ve tarih bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla "Tarih Buluşmaları" etkinliği gerçekleştirilecek.

Tarih Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Halk Evinde düzenlenen basın toplantısında, tarih bilincini yaymak ve tarihi mirası gelecek kuşaklara aktarmak için anlamlı bir adım attıklarını belirtti.

Her ay Tarih Vakfı işbirliğiyle düzenlenecek söyleşilerle geçmişin perdesinin aralanacağını aktaran Bozbey, şöyle devam etti:

"Umuyorum ki bazı konularda sımsıkı kapalı olan perdeleri iyice açarak gerçeklere ulaşma olanağını da bulacağız. Her geçen gün koleksiyonunu zenginleştirmeye çalışan kütüphanelerimiz, tarihi araştırmalarla hem bu kentin, hem de Türkiye'nin kültürüne katkı sağlamayı hedeflemektedir. Bu yüzden, kentimizi ve ülkemizi ilgilendiren tarihi araştırmaları halkla buluşturmak adına, Tarih Vakfı ile ortak çalışmalara başladık. 2017-2018 etkinlik sezonunda Tarih Vakfı işbirliğiyle 6 etkinlik planladık. Bu etkinliklerde katılımcılara, Tarih Vakfı kitaplarını da dağıtacağız."

Tarih Vakfı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Alkan da Nilüfer Belediyesi'nin kültür çalışmalarına önem verdiğini, dolayısıyla etkinliği düzenlemekle ilgili hiç tereddüt yaşamadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Buradaki ilk etkinlik olarak Zeki Müren'i önerdik. Çünkü Zeki Müren üzerine ilk akademik çalışma bizim vakfımızdan çıktı. Diğer toplantı başlıklarını belirlemek de bizim için kolay oldu. İşçi, demokrasi, kadın meselesi gibi temel sorunları ve konuları işleyeceğiz. Tarih, yalnızca ciddi ve asık suratlı bir tavırla yapılacak işler anlamına gelmiyor. Futbol tarihi, mizah gibi etkinlikleri de bunların yanı sıra tasarlamış olduk. Çok verimli bir iş birliği olacak ve iki kurum da karşılıklı olarak birbirine değer katacak."

Ardından "Tarih Buluşmaları" etkinliğinin "Bir Muhabbet Kuşu: Postmodern Gölgeler Işığında Zeki Müren" başlıklı ilk söyleşisinde, Müren'in hayatı ele alındı.

Akademisyenlerin ve araştırmacıların konuk olacağı "Tarih Buluşmaları" kapsamında, "İşçilerin Sınıf Olma Tarihi", "Türkiye ve Bursa'da Futbol Tarihi", "Kadın Hareketinin Saklı Tarihi", "Osmanlı'dan Günümüze Darbelerin Tarihi" ve "Türkiye'de Mizah ve Muhalefet" konuları ele alınacak.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Bozbey Zeki Müren Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title