Haberler

Bursa'da Olay Çıkartan Taraftarlara Ceza...

BURSA İl Spor Güvenlik Kurulu, Bursaspor- Çaykur Rizespor maçında stada kesici aletle girmek isterken yakalanan bir seyirciyle, maç sırasında tahrik edici el hareketleri yapan bir taraftara müsabakaların seyrinden men ve para cezaları verdi.

Vali Yardımcısı Ali Rıza Çalışır başkanlığında Bursa Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda Emniyet Müdür Yardımcısı Sırrı Tuğ ve Çevik Kuvvet Şube Müdürü Mehmet Gündal'ın da katılımıyla yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında, alınan kararlar açıklandı. Emniyet Müdür Yardımcısı Sırrı Tuğ, toplantıda yaptığı açıklamada, "Bursaspor ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçta, bir taraftar stada ekmek bıçağıyla girmek isterken yakalandı. Bu şahsa 658 bin YTL para cezası ve 80 gün süreyle Bursaspor müsabakalarının seyrinden men cezası verildi. Ayrıca başka bir taraftarın misafir takım taraftarlarına el hareketleri yaptığı ve sinkaflı sözler sarf ettiği tespit edildi. Bu taraftara da maçtaki ortamın gerilmesine ve düzenin bozulmasına verdiği sebebiyet nedeniyle aynı suçu ikinci kez işlediği belirlendiğinden 2 bin 632 YTL idari para cezası verildi" dedi.

Tuğ, ayrıca, Fortis Türkiye Kupası'nda Bursaspor ile Kayseri Erciyes maçı sırasında Teksas tribününde meşale yakma olaylarına karışan 2 kişiye, bin 316'şar YTL idari para cezası ve 6'şar ay süreyle Bursaspor müsakabakalarının seyrinden men cezası, bir diğer kişiye de 877 bin YTL idari para cezası ve 4 ay süreyle Bursaspor müsakabakalarının seyrinden men cezası verildiğini açıkladı.

BURSA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title