Haberler

Bursa'da Küresel Isınma Konferansı

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Sıddık Cindoruk, Küresel Isınmanın Temelini Hava Kirliliğinin Oluşturduğunu Belirterek, Tedbir Alınmadığı Takdirde Bu Durumun 30 Yıl Sonra İnsan Hayatını Ciddi Şekilde Tehdit Edeceğini Söyledi.

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Sıddık Cindoruk, küresel ısınmanın temelini hava kirliliğinin oluşturduğunu belirterek, tedbir alınmadığı takdirde bu durumun 30 yıl sonra insan hayatını ciddi şekilde tehdit edeceğini söyledi.

Bursa Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen konferansta küresel ısınma ele alındı. Konferasta konuşan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Sıddık Cindoruk, küresel ısınmanın temel sebebini hava kirliliğinin oluşturduğuna dikkati çekerek, "Hava kirliliğinin temelinde de üretim vardır. Bizler üretim yaparken bilinçsizce yaydığımız atıklarla aslında doğaya ne kadar zarar verdiğimizi ve küresel ısınmayı hızlandırdığımızı bilmiyoruz. 1979 yılında Kuzey Kutpu'nda bulunan dev buzulun 2003 yılına kadar yüzde 20 küçüldüğü tespit edildi. Eğer bu hızla devam ederse 2040 yılında kütle tamamen eriyecek ve okyanuslara karışacak. Hava kirliliği önlenmedikçe, sıcaklık artacak, iklimler değişecek, kuraklık ortaya çıkacak ve insan hayatı olumsuz şekilde etkilenecek" dedi.

Cindoruk, "2005 yılına kadar yapılan araştırmalara bakıldığında ABD, yüzde 20,5 ile en çok çevreye zarar veren ülke olarak ortaya çıkarken, ikinci sırada yüzde 18'lik oranla Çin gelmekte. Bu şekilde devam edecek olursa 2050 yılına kadar sıcaklık 0 ile 7 derece arasında artacak. Deniz seviyeleri ise 2100 yılında 90 cm yükselecek. Fırtınaların şiddeti de daha etkili olacak. İnsanlar tek başına küresel ısınmaya karış koyamaz. Rüzgar ve güneş enerjilerine önem verilmeli, termik santrallerin bacalarından çıkan gazlar kontrol altına alınmalı. Karbondioksid yok etmenin en kolay yolu yeşil alanlar oluşturmaktır. Bununla ilgili çalışmalara ağırlık verilmeli" şeklinde konuştu.

BSMMMO Başkanı Ebubekir Şimşek ise insanların küresel ısınmaya gereken önemi vermediğini belirterek, "Çevreyi biz tahrip ediyoruz, doğa da bize tokadını vuruyor. Biz doğayı korursak, doğa da bize nimetlerini cömertçe verir. Bizler insanoğlu olarak bilinçli hareket edersek hiç bir doğa harikasından ve nimetten mahrum kalmamalıyız" diye konuştu.

Konferansta İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Çevre Yüksek Mühendisi Hilal Yıldız Akbulut da teknik bilgiler verdi. Toplantı sonunda BSMMMO Yenişehir Hatıra Ormanı'nın ağaçlandırılmasında destek veren kurum ve kuruluş temsilcilerine de birer teşekkür plaketi verildi.

(EY-MŞ)

28.06.2007 16:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

3.Sayfa Kadın Eğitim Magazin Sağlık Kültür Sanat Politika Spor Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title