Haberler

Bursa'da Kültür Sanat

Güncelleme:

BDT, "Martı", "Pygmalion Bir Kadın Yarattım" ve "Çizmeli Kedi" oyunlarını sahneye koyacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Martı", "Pygmalion - Bir Kadın Yarattım" ve "Çizmeli Kedi" oyunlarını sahneleyecek.

Anton Çehov'un yazdığı, Ataol Behramoğlu'nun Türkçeye çevirdiği ve Levent Suner'in yönettiği "Martı"nın dekor tasarımını Ufuk Üsterman, kostüm tasarımını Sevgi Türkay, ışık tasarımını ise Ali Karaman üstleniyor.

Demet Oran, Erçin Işık, Şükrü Reha Taşman, Cansu Yılmaz'ın da bulunduğu 13 kişinin rol aldığı oyunda, Rusya'nın 19'uncu yüzyıl sonları anlatılıyor. Taşra hayatının sıkıntılı atmosferinde 19'uncu yüzyılın sonundaki çöküntünün ele alındığı oyunda, yaklaşan ekonomik ve sınıfsal değişim de irdeleniyor. Oyunun dramatik özünü ise artık sonu gelen aristokrat kökenli bir aile ve yakın çevresinin bu değişime ayak uyduramaması oluşturuyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00, 12 Nisanda ise 15.00 ve 20.00'de izleyicilerin beğenisine sunulacak.

George Bernard Shaw'ın yazdığı, Sevgi Sanlı'nın Türkçeye çevirdiği ve Sibel Özer Chulliat'ın yönettiği "Pygmalion - Bir Kadın Yarattım" oyununun dekor tasarımını Ali Cem Köroğlu, kostüm tasarımını Bengisu Mükiyen, ışık tasarımını da Aslı Atasoy yapıyor.

Taner Turan, Kemal Okur, Nergiz Acar ve Berrin Kulya Balkanlar'ın da aralarında bulunduğu 30 kişinin rol aldığı oyunda, sahte ile hakikati birbirinden ayırmanın her zaman siyah ile beyazın farkını bir bakışta kavramak kadar kolay olmadığı anlatılıyor. "Bir insana yaşamını değiştirmesi, güzelleştirmesi, yeni ve değerli anlamlar katması için el uzatabilmek gerçekten mümkün mü?" sorusuna cevap aranan oyunda, buna cesaret eden birinin ne gibi sürprizlerle karşılaşacağı gözler önüne seriliyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde, 15 ve 16 Nisanda saat 20.00'de sahneye konacak.

Charles Perrault'un yazdığı, Metin Arslan'ın çevirdiği "Çizmeli Kedi" adlı çocuk oyununu da Berrin Kulya Balkanlar yönetiyor. Dekor ve kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Ali Karaman, dans düzenini Berrin Kulya Balkanlar'ın üstlendiği oyunda, Harun Türköz rol alıyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 13 Nisan'da saat 14.00'de minik izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu ise "Gulyabani" oyununu sahneye koyacak. Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın yazdığı, Lale Oraloğlu'nun uyarladığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği oyunun dekor tasarımını Tayfun Çebi üstlendi. Altuğ Görgü, Ebru Serener Ergüç, Didem Hunliman, Uğur Serener, Uğur Çakmak gibi isimlerin sahne aldığı oyunda, geçim zorluğu çeken ve aile dostlarının yardımıyla adı peri yuvasına çıkmış bir köşke hizmetçilik yapmaya götürülen kadının başından geçenler anlatılıyor.

Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 12 Nisanda da 14.00'te sahneye konulacak. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Ataol Behramoğlu Anton Çehov Ali Karaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title