Haberler

Bursa'da Kültür Sanat

BDT, "Tohum ve Toprak (Alemdar Paşa)" ile "Kaçaklar" oyunlarını sahneye koyacak

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Tohum ve Toprak (Alemdar Paşa)" ile "Kaçaklar" oyunlarını sahneleyecek.

Orhan Asena'nın yazdığı, Tayfun Erarslan'ın yönettiği "Tohum ve Toprak (Alemdar Paşa)"nın dekor tasarımını Murat Gülmez, kostüm tasarımını Ceren Karahan, ışık tasarımını ise Yakup Çartık yapıyor.

Taner Turan, Kamil Korunan, Emre Yaşa ve Bora Özkula'nın aralarında bulunduğu 34 kişinin rol aldığı oyunda, Osmanlı döneminde yaşanan "Alemdar Paşa Vakası" ele alınıyor. Sultan 3'üncü Selim'in öldürüldüğü, 2'nci Mahmud'un ise Alemdar Paşa tarafından kurtarılarak tahta çıkarıldığı 1809 yılının İstanbul'unun anlatıldığı oyunda, 2'nci Mahmud, hayatını borçlu olduğu Alemdar Paşa'ya sadrazamlığı vermek zorunda kalıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın 20.00, 5 Ekim'de 15.00 ve 20.00, 8 ve 9 Ekim'de ise 20.00 saatlerinde tiyatroseverlere sunulacak.

Murat Can Kibiroğlu'nun yazdığı "Kaçaklar" adlı çocuk oyununun yönetmenliğini, Ali Volkan Çetinkaya üstleniyor. Dekor tasarımını Melih Karakurt, kostüm tasarımını Özlem Karabay, ışık tasarımını Sinan Mahçup'un yaptığı oyunda, Halil Balkanlar, Ali Volkan Çetinkaya, Derya Gümral, Cansu Yılmaz, Çağlar Ozan Aksu, Emre Işık, Adnan Tunalı, Özlem Altaş, Mutlu Dereli, Savaş Ak, Şafak Pak ve Hayati Özen rol alıyor.

Bir sirk hikayesi olan oyun, küçük bir yavru filin özgürlük arayışını seyircisiyle buluşturuyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 6 Ekim'de saat 14.00'te sahneye konulacak.

Tayyare Kültür Merkezi'nde, 5 Ekim'de saat 19.30'da, İzgören Akademi tarafından düzenlenen Ahmet Şerif İzgören'in kişisel gelişim konferansı olacak. Bu merkezde, 6 Ekim'de saat 19.00'da ise Bülent Gardiyanoğlu'nun kişisel gelişim seminerine yer verilecek.

Sami Güner Sanat Galerisi'nde, Ahmet Kalkan'ın kişisel resim sergisi 12 Ekim'e kadar açık kalacak.

Cemal Nadir Güler ile Ressam Şefik Bursalı sanat galerilerinde ise "3. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali" ile ilgili fotoğraflar, 12 Ekim'e kadar sergilenecek. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title