Haberler

Bursa'da Kovid-19 salgınına karşı fabrikalarda ikinci doz aşılama başladı

Güncelleme:

??????? Bursa'da, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında yerinde aşılama sürecinde fabrikalarda ikinci doz aşı uygulamasına başlandı.

??????? Bursa'da, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında yerinde aşılama sürecinde fabrikalarda ikinci doz aşı uygulamasına başlandı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, büyük bir aşılama kampanyası yürüttüklerini vurguladı.

Yavuzyılmaz, aşı ekiplerinin bir taraftan aşı olmamış kişilere, ikinci ve üçüncü doz aşı hakkı gelen vatandaşlara aşılarını uygularken, diğer taraftan da mobil aşı ekiplerinin haziran ayında birinci doz aşı uygulaması yapılan fabrika çalışanlarına yönelik ikinci doz aşı uygulamasına başladığını bildirdi.

Fabrikalardaki birinci doz aşı uygulamasında çalışanların aşıya yoğun ilgi gösterdiğine dikkati çeken Yavuzyılmaz, "Zaman ve iş gücü kayıplarının önüne geçmek için işçileri mobil ekipler aracılığıyla yerinde aşılamaya devam ediyoruz. Bu kapsamda işçi kardeşlerimizin ikinci doz aşılarını da yaparak salgında önemli bir aşama kaydetmiş olacağız. Amacımız, kısa zamanda toplumsal bağışıklığı sağlamak." değerlendirmesinde bulundu.

"Tüm vatandaşlarımızı aşı uygulama noktalarımıza bekliyoruz"

Dr. Yavuzyılmaz, il genelinde yapılan aşılama çalışmalarına da değindi.

Yerinde aşı uygulamasının kırsal mahallelerde aşıya ulaşımın zor olduğu yerlerde devam ettiğini aktaran Yavuzyılmaz, bunun yanı sıra hastanelerde ve tüm ilçe sağlık müdürlüklerinde bulunan aşı polikliniklerinde her gün saat 24.00'e kadar, Aile Sağlığı Merkezlerinde de mesai saatlerinde aşı uygulaması yapıldığını aktardı.

Orhan Parkı aşı uygulama noktasının saat 23.00'e, Nilüfer Kaymakamlığı önündeki noktasının da saat 17.00'ye kadar hizmet verdiğini belirten Yavuzyılmaz, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız tüm bu aşı uygulama noktalarında Sinovac ya da Biontech istediği aşıyı tercih ederek aşısını yaptırabilir. Bu salgından bir an önce kurtulmak, eski günlerimize dönmek, okul zillerinin çalıp çocuklarımızın güvenli bir şekilde okula başlaması, eğitim ve öğretimde aksaklık yaşanmaması için aşı olmayan tüm vatandaşlarımızı aşı uygulama noktalarımıza bekliyoruz."

Kaynak: AA / Sağlık

Bursa Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title