Haberler

Bursa'da Keratokonus Hastası Ameliyat Edildi

Bursa'da, Medikal Park Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Bülent Kahraman Tarafından Gerçekleştirilen Icr (İntra Corneal Rmf) Yöntemiyle, Keratokonus Hastalığı Bulunan Bir Hastanın Görme Kusuru Giderildi.

Bursa'da, Medikal Park Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Bülent Kahraman tarafından gerçekleştirilen ICR (İntra Corneal Rmf) yöntemiyle, keratokonus hastalığı bulunan bir hastanın görme kusuru giderildi.

Keratokonus hastası Ayşegül Aslan'a yaptıkları ameliyatla Bursa'da bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Op. Dr. Bülent Kahraman, Bursa'da gözlük takan insanın kalmayacağını söyledi. Dr. Kahraman, hastaya yapılan ameliyatın etkisinin ancak 8 hafta sonra anlaşılacağını dile getirdi.

Keratokonus hastalığı gibi lazer operasyonu yapılamayan ve göz nakline giden vakalarda kullanılan özel bir yöntem olan ICR operasyonu hakkında bilgi veren Dr. Kahraman, "Yaptığımız bu operasyon bu tür rahatsızlığı olan hastalar için bir umut ışığı olacaktır. Bu tür ameliyatı Bursa'da ilk Medikal Park yaptı. Dünyada bu operasyon ilk defa 1997 yılında Brezilya'da yapıldı. Türkiye'de ise geçen sene yine biz gerçekleştirdik. Yaptığımız bu tedavi ile hastanın görmesi yüzde 80 oranında artıyor. Yapılan operasyonun hastadan hastaya farklılık gösterebiliyor. Bu operasyon farklı bir yöntem kullanılarak özellikle gençlerde uygulanılıyor" dedi.

Yaklaşık 56 gün önce ameliyat olan keratokonus hastası Ayşegül Aslan, hastalığını ilk önce fark etmediğini, ancak ağrıların artmasından sonra doktora başvurduğunu söyledi. Aslan, tedavinin ardından 2 ay geçmesine rağmen şu an görmesinin çok iyi olduğunu belirtti.

(YS-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title