Haberler

Bursa'da, Hayvanlara Yönelik Şiddete Tepki Hd

Bursa'DA bir grup hayvansever, son dönemlerde artan hayvanlara yönelik şiddete tepki gösterdi.

Bursa'DA bir grup hayvansever, son dönemlerde artan hayvanlara yönelik şiddete tepki gösterdi. BUHAYDER Başkanı Sibel Akıncı, 'Parmağımızda ufak bir kesik bile acı verirken, psikolojik rahatsızlığı olan insanlar hayvanlar üzerinde resmen cinayet denemeleri yapıyor ve gerçekleştiriyor. Hayvanlar insanlara 'korkarak' bakmasın. Onlar için cehennem, insanların yaşadığı dünya olmasınö dedi.

Bursa'da hayvanseverler, son dönemlerde artan hayvanlara yönelik şiddete tepki için bir araya geldi. Atatürk Anıtı önünde toplanan hayvanseverlerin ellerinde ayakları kesilen köpek ve kedinin fotoğraflarını taşıdı. Burada açıklamalarda bulunan Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği (BUHAYDER) Başkanı Sibel Akıncı, son zamanlarda hayvanlara karşı artan şiddete dikkat çekti. Geçtiğimiz haftadan beri Türkiye'nin dört bir yanından vahşet haberlerinin geldiğine işaret eden BUHAYDER Başkanı Sibel Akıncı, ' Sapanca'daki olay tüm Türkiye'de duyuldu ve sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.Bu olay tam bir vahşetti. Ama atlanılan birşey vardı, bu ne ilkti, ne de son oldu. 'Sızı' köpeği hatırladınız mı Balıkesir'de patileri kesilmişti. Duyulmadı bile. Çok geçmeden Sapanca'da Kara Melek 'İnsan denilen varlık bu muö bakışlarıyla aramızdan ayrıldı. Tüm Türkiye bu olaydan çok etkilendi. Yasa çıkarılacağına dair tüm siyasiler ortak bir fikirde birleşti. Derken Bursa Yıldırım'da bir kedi patileri kesilmiş halde bulundu. Bu arada da başka vahşet haberlerini duyduk tabiiö dedi.

'ONLARLA BİRLİKTE AYNI TOPLUMU PAYLAŞIYORUZö

'Katil şehrimizdeö diyen BUHAYDER Başkanı Sibel Akıncı, 'Katil Allah'ın yarattığı bir canı alacak gücü görüyor kendinde. Parmağımızda ufak bir kesik bile çok acı verirken, psikolojik rahatsızlığı olan insanlar hayvanlar üzerinde resmen cinayet denemeleri yapıyor ve gerçekleştiriyor. Kimi sapık çıkıyor, kimi ruh hastası; ama yasa hapis cezasını ya da psikolojik tedaviyi kapsamadığından hepsi aramızda bizlerle birlikte aynı toplumu paylaşıyoruz. İnanabiliyor musunuz Belki komşunuz, belki arkadaşınız, belki işyerinizden biri hayvan katili. Bugün hayvana, yarın insana... Bursa'da yaşanan olay hem emniyete hem de Cumhuriyet Başsavcılığına intikal etti. Umuyoruz suçlu ya da suçlular bulunacak ve ciddi cezalar alacaklarö diye konuştu.

'YASA DEĞİŞMELİ

Hayvan Hakları yasasının değişeceğine inançlarının tam olduğunun altını çizen Akıncı, şöyle devam eti

'Eğer bu yasa sivil toplum kuruluşlarına danışılmadan hazırlanırsa ve yürürlüğe konulursa yine bazı eksikliklerin olacağını düşünüyoruz. Çünkü sivil toplum kuruluşları hayvan koruma işini gönüllülükle yapıyor ve gözardı edilen bir çok detaya hakim. Yasa hazırlanırken mutlaka ve mutlaka 'bir elin nesi var iki elin sesi var' mantığıyla hareket edilmeli. Hayvan hakları konusunda gelişmiş ülkelerin yasaları da incelenerek sahipli ve sahipsiz tüm hayvanlara karşı işlenen suçların, paraya çevrilmeyen hapisle cezalandırılması şart. Yeni yasanın belediyelerin çalışanlarını da kapsaması gerekiyor, ki belediyelerdeki çalışanlar da görevini tam anlamıyla layığıyla yapabilsin ve gerektiğinde ceza alsın. İnanın çocuk ve kadın istismarları ve cinayetleri de azalacak. Yeter ki yasa Türkiye'ye yakışır bir şekilde fikir alışverişiyle ve ivedilikle hazırlansın.Hazırlansın ki artık katiller aramızda gezmesin. Hayvanlar insanlara 'korkarak' bakmasın. Onlar için cehennem insanların yaşadığı dünya olmasın. Onlar bize emanet.ö

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sapanca Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title