Haberler

Bursa'da Gündem 'Yalın Hastane'

Güncelleme:

Grand Swiss-Belhotel Çelik Palas'ta açılışı yapılan kongreye, Sağlık Bakanı Müsteşar Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Elif Güler Kazancı, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yüksel Özkan başta olmak üzere sağlık alanında faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası sağlık çalışanları katıldı.

Kongre'nin açılış konuşmasını yapan Medicabil Sağlık Enstitüsü Başkanı ve Kongre Eş Başkanı Duygu Soydan, "Yakın zamanda sağlıkta değişimden bahsederken aklımıza yalın yaklaşımdan söz etmek gelmezdi. Şimdi görüyoruz ki ortak çözüm dili 'yalın yaklaşım' oldu. Çünkü yalın yaklaşım, sorunları çözerek asıl işimize odaklanmamızı sağlıyor. Ve bizler ancak asıl işimizi yaptığımız zaman sağlıkta gelişim olacaktır" dedi.

Soydan sözlerini şöyle tamamladı: "Başlangıcı hastanemiz kurulmadan öncesine dayanan yalın yolculuğumuz; hastanemizi etkin bir şekilde kullanabilmek, bunu sağlık sektörüyle paylaşabilmek ve bunların sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla başladı ve nihayetinde Yalın Sağlık Enstitüsünü kurduk. Sağlık hizmeti niteliğini artırmayı hedefleyen her sağlık kurumunun yolunun yalın yaklaşımdan geçeceği inancıyla çıktığımız bu yolda yedincisini düzenlediğimiz kongremizin herkes için etkin bir kongre olmasını diliyorum."

"YALIN KAVRAMI BİR GÖNÜL İŞİDİR"

Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen de konukların kongrede paylaşılan bilgileri kurumlarına götürerek orada uygulamalarının çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Bilgen, "Yedincisini yaptığımız bu gibi bilimsel toplantıların uzun yıllar sürmesi için gayret gösteriyoruz. Ülkemizdeki sağlık sorunlarının çözümüne biraz da olsun katkı sağlayacağına olan inancımızla bu yola çıktık. Sağlıkta yalın, ülkemiz için yeni bir kavram. İşin zor kısmı alışılagelmiş çalışma ortamlarını değiştirmek, buraya yalın kavramını uygulayabilmek. Bunlar hemen olacak şeyler değil. Bu uzun bir yolculuktur. Doktorlarımızın katkısı olmadan kavramı oturtabilmek de kolay değildir. Bu iş bir gönül işidir. Buna inanarak bu işi yaparsak inanıyorum ki daha güzel ve saha sağlıklı bir sağlık ortamına kavuşacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

"SAĞLIK ALANINDA TARİHİ BİR OLAY"

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya da şunları söyledi: "Yalın yaklaşım; çabuktur, ucuzdur ve zaman kazandırır. Sadece sağlıkta değil bence günlük hayatında da herkes yalın yaşamalı. Gereksiz tekrardan kaçınmalı. Bursa'da bir hastanenin 7 defadır böyle önemli bir etkinliği yapıyor oluşu sağlık sektörü adına tarihi bir olaydır. Böyle önemli bir konuyu Bursa ve ülke gündemine taşıdıkları için emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

"BURSA'DA BU KONGRELERİN YAPILMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Kongrenin açılışında konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan da, "Türkiye'nin en önemli illerinden biri olan Bursa'da bu tür anlayışlarla bu toplantıların yapılması bizleri sevindiriyor. Yalın hastane; bekleme sürelerinin azalması, israfın önlenmesi, kaliteli hizmet ve hasta memnuniyetinin artması demektir. Bunlar elbette herkes için çok önemli ve değerlidir. Kamu olarak bu anlayışları destekliyoruz. Kongrenin Bursa'mıza ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

"MEDICABIL'İN YALIN HASTANEDE ÖNCÜLÜK YAPMASI MUTLULUK VERİCİ"

Bu yıl yedinci kez düzenlenen Yalın Hastane Kongresi'ne katılan Sağlık Bakanı Müsteşar Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Elif Güler Kazancı da açılış konuşmasında şunları söyledi: "Sağlık Bakanlığımızın sağlıkta dönüşüm programı kapsamında sağlıkta kalite sistemiyle özellikle gerek sağlık hizmetlerindeki kaliteyi artırmak, çalışan ve hasta memnuniyetini sağlamak, gerekse de sağlıkta bu kalite hizmetinin sürdürülebilirliğini sağlamak en büyük hedeflerimiz. Yalın hastane konseptiyle sağlıkta kalite sistemi birbiriyle örtüşüyor. Yalın hastane, israftan kaçınılması, verimliliğin artırılması, hasta çalışan memnuniyetinin sağlanması ve sonuçta tıbbi sonuçlarda tanıya hızlı ulaşmakta önemli bir yol haritası oluşturulması anlamında değerli bir konsept. Bursa'mızın da yalın hastane kavramının öncülüğünü yapması hepimizi mutlu etmektedir. Bu çalışmaların diğer hastanelere de yayılması hepimizin dileğidir."

Açılış konuşmalarının ardından Lemi Güngördü tarafından "Yalın'da İnsana Saygı ve Hataların Yalıtımı" konu başlığında bir workshop gerçekleştirildi. Workshop sonrasında kongrenin ve günün birinci paneli gerçekleştirildi.

6 panel, 2 sözlü bildiri oturumu, 1 yuvarlak masa oturumu, 1 söyleşi ve 2 workshopun düzenlenmesinin yanı sıra Dünya'da yalın sağlığa ilk adımlarını atanlardan 'Lean Hospital' kitabı Editörü Mark Graban'ın video konferansı ile katılacağı '7. Yalın Hastane Kongresi' 31 Mart günü sona erecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Demircan Yalın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title