Haberler

Göl ve göletlere 1 milyon 756 bin sazan yavrusu salındı

Güncelleme:

Bursa'da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, Uluabat ve İznik gölleri dahil 18 göl ve gölete 1 milyon 756 bin sazan yavrusu bırakıldı.

Balıklardan 945 bininin salındığı İznik Gölü'nde düzenlenen törende konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Bursa bölgesinde 2020 yılı sonu itibarıyla denizlerde 243, iç sularda 303 olmak üzere toplam 546 balıkçı gemisinin bulunduğunu, denizden ve iç sulardan avcılık yoluyla elde edilen ürün miktarının 7 milyon 805 bin 171 kilogram olduğunu bildirdi.

Sulama amaçlı yapılan göletlerin balıkçılığa kazandırılması çalışması ile atıl durumda olan kaynakların üretime kazandırılarak farklı üretim modellerinin uygulanmasına imkan sağlandığını belirten Aygül, şunları kaydetti:

"Bu çalışmalarla sportif avcılığın gelişmesi sağlanırken, aynı zamanda rezervuarın popülasyonunda da olumlu yönde gelişme sağlanmaktadır. Ayrıca yapılan bu çalışmalar ülkemizde yeni gelişmekte olan sportif balıkçılık turizmi için altyapı oluşturulmasına katkı sağlamaktadır. Vatandaşlarımıza düşen görev ise doğal göl ve göletlere bırakılan bu yavruların korunmasına yardımcı olunması ve bunların büyüyerek en azından bir kez üremesine fırsat sağlanmasıdır. Böylelikle ortamda doğal üreme döngüsü sağlanacaktır."

Aygül, geçen seneye kadar son 5 yılda il genelindeki göl ve göletlere toplam 1 milyon 906 bin yayın ve sazan yavrusu bırakıldığını dile getirdi.

Bu yıl bırakılan sazan yavrusu miktarının ise 1 milyon 756 bin olduğunu aktaran Aygül, "Müdürlüğümüzce yapılan bu çalışma ile ülkemizde oldukça geri durumda olan ve aslında turizm yönünden dünyada oldukça önem arz eden sportif balıkçılık turizminin yapılabilmesi yönünden bölgenin altyapısına katkı sağlaması amaçlanmıştır." dedi.

Daha sonra Aygül, katılımcılarla balıkları İznik Gölü'ne bıraktı.

Kaynak: AA / Güncel

İznik Gölü İznik Bursa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title