Haberler

Bursa'da Dolu Faciası

Bursa'da, Fırtınayla Birlikte Başlayan ve 10 Dakika Süren Dolu Yağışı Çiftçiyi Perişan Etti. Taş Büyüklüğündeki Dolu Meyveleri Yerlere Sererken, Şiddetli Fırtına Ağaçların Dallarını Kırdı.

Bursa'da, fırtınayla birlikte başlayan ve 10 dakika süren dolu yağışı çiftçiyi perişan etti. Taş büyüklüğündeki dolu meyveleri yerlere sererken, şiddetli fırtına ağaçların dallarını kırdı. Binlerce YTL'lik zarar oluştu. Fırtınayla birlikte 10 dakika süren dolu yağışı Bursa'nın Nilüfer ilçesinde hayatı felç etti. Taş büyüklüğündeki dolu özellikle Gölyazı ve Kayapa beldelerinde etkisini daha çok gösterdi. Dolulardan kaçan vatandaşlar, kendilerini otomobil ve saçakların altına atarak kurtardı.

Uluabat Gölü kıyısındaki balıkçılar tezgahlarını bırakarak doludan kaçtı. Yaklaşık 10 dakika süren dolu sebebiyle meyve mahsulleri yerlere döküldü. Yollar ağaçlardan kopan yaprak ve dallar sebebiyle yemyeşil oldu. Şiddetli fırtınanın etkisiyle ağaçların dalları kırıldı. Bazı ağaçlar fırtınaya dayanamayarak yıkıldı. Çiftçilerin binlerce YTL'lik zararı oluştu.

(OSM-MŞ-GO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title