Haberler

Bursa'Da Çifte Fuar

9. Bursa Gıda ve Gıda Teknolojileri ile Horeka 2010 Fuarları Açıldı

9. Bursa Gıda ve Gıda Teknolojileri ile HOREKA 2010 fuarları açıldı

BURSA'da bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı ile otel restoran ve kafe ekipmanlarının tanıtıldığı HOREKA 2010 Fuarı düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilere açtı.

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile TMMOB Gıda Mühendisleri Bursa Şubesi'nin desteği ile gerçekleştirilen Bursa Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı ile HOREKA 2010, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı. Açılış törenlerine Bursa Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu, Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersöz, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ve çok sayıda davetli katıldı. Yurt içi ve yurt dışından 100'e yakın firmanın ilgi gösterdiği fuar açılışında konuşan İlhan Ersöz, fuarın sektörün gelişimine pozitif katkı sağlayacağını söyledi. Bursa'nın tarımsal kaynakları ve üretim gücünün yüksekliğinin yanı sıra geliştirdiği ürünlerle de ülke ekonomisinde önemli bir paya sahip olduğunu belirten Ersöz, fuarı 20 bin kişinin ziyaret etmesini beklediklerini kaydetti.

"BURSA GIDANIN DA BAŞKENTİ"

BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ise, BTSO olarak Bursa'ya yeni fırsatlar yaratan her türlü faaliyetin yanında olacaklarını vurgulayarak, "Bursa tarımıyla gıdanın, marka çeşitliliği ile de sektörün kalbi olmuştur. Bursa ihracat rakamlarıyla pazarın canlılığını koruyor. Kalite başkenti Bursa gıda ve tanıtımında da Türkiye'nin başkenti. Otomotiv ve tekstilden sonra bunu da hak edecek konuma geldi. Bursa'da gıda sektöründe her dalda faaliyet gösteren kuruluşlar mevcut. Türkiye'de, domates salçasının üretiminin yüzde 55'i, meyve sebze konservesi üretiminin yüzde 60'ı, turşu üretiminin yüzde 50'si, meyve suyu üretiminin yüzde 24'ü, dondurulmuş sebze üretiminin yüzde 54'ü ve sofralık zeytin üretiminin yüzde 60'ı Bursa'da gerçekleştiriliyor. Hayvancılık ve kanatlı hayvan üretiminde de modern tesislerle ilerleme kaydediyor. Bölgemizdeki süt ve süt ürünleri üretimi Yunanistan'ın yıl üretiminden fazla. Bursa gıda üretim faaliyetlerinin çok yoğun olduğu bir yer. Gıda sektörü de lokomotif sektörler arasına girdi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 22 -25 Nisan tarihleri arasında devam edecek olan fuar kurdele kesimi ile ziyarete açıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title