Haberler

Bursa'da "Balkan Rüzgarı" Esecek

Güncelleme:

"Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri 1. Tiyatro Festivali" Makedonya-Üsküp Türk Tiyatrosunun "Matmazel Julie" oyunu ile perde açıyor.

Devlet Tiyatrolarının bu yıl ilk defa düzenleyeceği "Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri 1.Tiyatro Festivali" Makedonya- Üsküp Türk Tiyatrosu'nun "Matmazel Julie" oyunu ile perde açıyor.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ocak ayında "Shakespeare", Şubat ayında "Çehov" haftalarını ilk defa sanatseverlerle buluşturan Devlet Tiyatroları, Mart ayına ise "Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri 1.Tiyatro Festivali" ile damga vurmaya hazırlanıyor.

Devlet Tiyatrolarından altı oyunun sahneleneceği festivalde dokuzu yabancı, dördü şehir tiyatrosu olmak üzere toplam 19 farklı oyun tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Bursa'da 8-22 Mart tarihleri arasında düzenlenecek festival, Balkan ülkelerinin tiyatro yapımlarının ağırlıkta olduğu ve dünyanın tanınmış tiyatro topluluklarının Türk tiyatro izleyicisiyle buluşması için de bir fırsat.

Eskişehir, Bursa, İstanbul ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ile Bursa, Erzurum ve Diyarbakır Devlet Tiyatrolarını bir araya getirecek etkinlik için Makedonya, Hırvatistan, Sırbistan, Romanya, Yunanistan, Kosova ve Bulgaristan tiyatroları da Bursa'ya geliyor.

Balkan ülkelerinde tiyatro sanatına büyük katkılar sağlamış tiyatro topluluklarının öncelikli olarak yer alacağı festivalin sonraki yıllarda ise kapsamının genişletilmesi planlanıyor. Bursa'nın ekonomik gelişimine koşut olarak tiyatro sanatının canlandırılması ile çağdaş tiyatronun bölge insanına sergilenmesini sağlayacak olan "Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri 1.Tiyatro Festivali' gelecekte Avignon, Edinburg, Montreal festivalleri gibi büyük bir festival olmaya aday.

Kaynak: ANKA / Güncel

Devlet Tiyatroları Makedonya Üsküp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title