Haberler

Bursa'da Nevruz Kutlamaları Turistlerin İlgisiyle Karşılaştı

Güncelleme:

Bursa'da Nevruz Bayramı kutlamaları turistler ve yabancı uyruklu öğrenciler tarafından büyük ilgiyle izlendi. Yabancılar mehter takımıyla fotoğraf çektirdi.

Bursa'da Arap turistler ile Uludağ Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı öğrenciler, nevruz kutlamalarına katılan mehter takımına yoğun ilgi gösterdi. Mehter takımıyla fotoğraf çektiren yabancılar, çalınan parçaları da dikkatle dinledi.

TURİSTLER VE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN İLGİSİ BÜYÜK OLDU

Baharın gelişini simgeleyen nevruz kutlamaları Bursa'da Atatürk Anıtı önünde başladı. Resmi program başlamadan önce Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı parçalarını çaldı. Mehter takımının geleneksel kıyafetlerini gören ve çaldığı parçaları duyan Arap turistler ile Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi öğrencileri, mehter takımıyla fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. Suudi Arabistan'dan geldikleri öğrenilen turistler ile Fas, Tunus, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Bosna Hersek gibi ülkelerden gelen öğrenciler, mehter takımıyla aynı kareye girmek için selfie yaptılar.

"FARKLI TOPLUMSAL MESAJLAR İÇEREN DEĞERİMİZDİR"

Nevruz Bayramı düzenleme komitesi adına konuşma yapan Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, "Gerek toplumsal hayatta gerçekleştirdiği derinliği, gerekse milli kültürümüzdeki yeri bakımından çok ayrı ve önemli bir anlam teşkil eden Nevruza ulaşmış bulunuyoruz. Türk milletinin Ergenekon'dan çıkışının ve baharın gelişini temsil eden nevruz farklı toplumsal mesajlar içeren bir değerimizdir." dedi.

"TÜRK MİLLETİ AYDINLIK GELECEĞİ İNŞA EDECEKTİR"

Türkoğlu, "Türk milleti tıpkı demir dağları eriterek Ergenekon'dan çıktığı gibi milletine, vatanına ve bayrağına sevdalı evlatlarının öncülüğünde sinsi planları bozarak ve etrafını saran çemberleri aşarak aydınlık geleceğini inşa edecektir. Unutulmamalıdır ki kışın ardı bahardır. Adriyatik'ten Çin Seddi'ne, Kırım'dan Türkmen eline necip milletimizin nevruz bayramını en kalbi duygularla tebrik ediyorum." diye konuştu.

Kutlamalar, mehter takımının konseri, kılıç kalkan ekibinin gösterisi, yakılan ateşten atlama ve demir dövülmesi ile sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selçuk Türkoğlu Nevruz Bayramı Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title