Haberler

Bursa'da Ayılar Onlarca İneği Parçalayıp Toprağın Altına Gömdü

Bursa'da ayılar onlarca ineği parçalayıp toprağın altına gömdü Büyükbaş hayvanlarına ayılar dadanan köylü hayvanlarını meraya salamıyorBURSA - Bursa'da ineklere saldıran ayılar onlarca büyük hayvanı telef etti.

Bursa'da ayılar onlarca ineği parçalayıp toprağın altına gömdü

Büyükbaş hayvanlarına ayılar dadanan köylü hayvanlarını meraya salamıyor

BURSA - Bursa'da ineklere saldıran ayılar onlarca büyük hayvanı telef etti.

Orhaneli ilçesi Başköy halkı büyükbaş hayvanlarına dadanan ayılar sebebiyle kabus gibi günler yaşıyor. Köyün merasında otlayan ineklere saldıran ayılar 11 büyükbaş hayvanı telef etti. Merada bulunan ayılara gece saldıran ayılar, parçaladıkları hayvanları toprağa gömüyor. Ayıların parçaladığı hayvanları toprağa gömmesinin sebebi ise ayıların hayvan etlerini kokmadan yememesi, hayvanlarına ayılar saldıran köylüler ise hayvanlarını meraya salamıyor. Zamlanan yem fiyatları sebebiyle hayvanlarını merada değil ağırda bakması sebebiyle büyük zarar ediyor. Köylüler ayıların parçaladığı hayvanlardan zararlarının 60 bin lira olduğunu söylerken devletten yardım bekliyor.

Daha önce böyle bir olayla karşılaşmadıklarını ifade eden Başköy sakinler, '1 aydır ayılar merada bulunan ineklerimize saldırmaya başladı. 11 hayvanımızı telef etti. Ayılar öldürdüğü hayvanları yemeyip toprağa gömüyor. Bununda sebebi ayıların etleri kokmadan yememesi, büyük zararımız var hayvanlarımızı da meraya salamayıp evde besliyoruz. Yemede zam geldi zararımız çok büyük' dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Orhaneli Başköy Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title