Haberler

Bursa'da 7 Yeni Arıtma Tesisi Devreye Giriyor, Nilüfer Temiz Akacak

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdür Vekili Güngör Gülenç, Bursa’da 6 yeni arıtma tesisinin yakın zamanda devreye gireceğini belirterek, "Batı kolektörlerinde çalışmamız yüzde 90 seviyesine ulaştı.

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdür Vekili Güngör Gülenç, Bursa'da 6 yeni arıtma tesisinin yakın zamanda devreye gireceğini belirterek, "Batı kolektörlerinde çalışmamız yüzde 90 seviyesine ulaştı. Atık su arıtma tesisi martta devreye alınacak. Bu yaz içinde hepsi bitmiş olacak" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda geçtiğimiz toplantıda muhalefet sözcülerinin gündeme getirdiği 22 konuda açıklama yapan Buski Genel Müdür Vekili Gülenç, çeşmeden akan suda ağır metal olduğu iddialarının gerçek dışı olduğunu kaydederek, "Biz her gün iki günlük ve haftalık aylık olarak sürekli sularımızı denetliyoruz. Kendi laboratuarımızın yanısıra Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün bağımsız laboratuarında denetimler ve sonuçlar günlük ve belirli dönemlerde alınıyor. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değil" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da suyla ilgili ayrıca bağımsız kuruluşlara denetim yaptırdıklarını bunun neticelerini kısa zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getirdi.

Muhalefetin sorularını cevaplandırmayı sürdüren Buski Genel Müdür Vekili Gülenç, "Çamur yakma tesisi çalışıyor. Arıtma tesislerinden çıkan çamuru hem doğu hem batıda yakmaktayız. Tesisimizde 23 bin ton çamur yaktık. Hiç bir şekilde biriktirme yapmıyoruz. Arıtma tesislerinin bitirilmesiyle ilgili takvim konusunda; 6 adet Bursa'da bir de Mustafakemalpaşa'da arıtma tesisi için çalışıyıroz. Kurşunlu ve Gemlik 2018 başında, Mudanya Mart 2018'de devreye alınacak. Akçalar atık su arıtma tesisi Ocak 2018'de, Küçükkumla ve Nilüfer Mart 2018'de devreye alınacak. 4 dağ ilçesindeki arıtma tesisi için de kamulaştırma çalışmalarımız sürüyor diye konuştu.

Hes, Res ve Ges ile ilgili bugüne kadar 3,5 milyon liralık enerji üretimi sağladıklarını hatırlatan Gülenç, davalık olan alacaklarla ilgili ise şunları söyledi: "2014'ten bu yana tahsil edilemeyen su alacaklar 10 bin 312 dosyada 25 milyon liralık tahsilat yapılmıştır. Hukuksal anlamda devam eden davalarda adli 556, idari 44 tane, vergi 24, ceza davaları 37, ağır ceza 4 olmak üzere 665 davamız bulunmaktadır. 4033 dava da kesinleşmiştir. 7 bin 859 icralık dosyada 20 milyon liralık tahsilatımız oluşmuştur" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Buski Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title