Haberler

Bursa'da, 6 Mahalleyi Birbirine Bağlayan Köprü Hizmete Açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce Yaptırılan, Merkez Yıldırım İlçesinde 6 Mahalleyi Birbirine Bağlamasının Yanısıra Ankara Yoluna da Alternatif Güzergah Oluşturacak Yolun Bağlantısını Sağlayacak Olan Mimar Sinan Köprüsü, Törenle Açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan, merkez Yıldırım ilçesinde 6 mahalleyi birbirine bağlamasının yanısıra Ankara yoluna da alternatif güzergah oluşturacak yolun bağlantısını sağlayacak olan Mimar Sinan Köprüsü, törenle açıldı.

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Faruk Çelik, törende, AK Parti olarak hizmet amacıyla yola çıktıklarını belirterek, vatandaşa hizmet sunmaktan başka düşüncelerinin bulunmadığını söyledi.

AK Parti'den önce Türk ulusunun adeta hizmete susadığını ifade eden Çelik, bu susamışlığı gidermek ve hizmet kervanına yeni birşeyler daha eklemiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Çelik, 1989 yılında Yıldırım ilçesinde belediye başkan adayı olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

''O dönemde mahalleleri ev ev gezen bir kardeşinizim. 'Sokak sokak' demiyorum, 'evleri tek tek dolaştım' diyorum. Ev ev dolaştığım için sorunları bizzat öğrendim. 1989'dan 2005'e kadar bu bölgeden sorunlar bize hep iletildi. En önemli sorunlardan birisi ise bu köprüydü. Bu sıkıntıları yaşadınız. Yıllarca yaşatılan sıkıntı yine bizim ellerimizle bugün mutluluğa dönüşüyor. Allah bize bu mutluluğu nasip etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.''

-''BOŞA GEÇEN 1 GÜNÜMÜZ BİLE YOK''-

Gerek Başbakan gerek milletvekilleri gerekse belediye başkanlarının 1 günü dahi boşa geçirmediklerini dile getiren Çelik, tüm enerjilerini vatandaşların sorunlarını çözmeye harcadıklarını anlattı.

Çelik, AK parti olarak hizmetle uğraşırken, kendilerinin başka kulvarlara çekilmeye çalışıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı George Bush ile terör belasını bitirmek için konuşuyor, ertesi gün İngiltere Başbakanı Tony Blair ile görüşüyor. Başbakan Erdoğan, görüşmelerinde Türkiye'yi bir küresel aktör olarak dünyaya taşıyor. Dün Kestel'e 1300, Yenişehir'e 900 konutun yapılmasını, Osmangazi'nin ise kentsel dönüşüm projelerini TOKİ yetkilileriyle görüştük. Boşa geçen 1 günümüz bile yok. Hizmet kervanı yürürken, bazıları bizi başka yerlere çekmeye çalışıyor. Hizmetlerimizi konuşun. 'Rüşvet alıp, veriyorsunuz', 'hizmet yapamıyorsunuz' deyin. Ama bunları diyemedikleri, tebrik edemedikleri gibi hizmet kervanını aksatmaya çalışıyorlar. Bizi başka mindere çekmeye çalışıyorlar. Hizmet kervanını aksatmaya çalışanların oyununa gelmeyeceğiz, hizmetten başka birşey konuşmayacağız. Bizi başka minderlere çekmeye çalışanlara bende buradan söylüyorum: hizmet, hizmet, hizmet. Milletin yüzünü güldürmekten başka bir amacımız yok.''

-''HER PROJE BURSA İÇİN YENİ BİR ADIM''-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin de gerçekleştirdikleri her projenin, Bursalılar'ın düşlerini süsleyen bir kent için atılan bir adım olduğunu söyledi.

Bursa'nın makus talihini değiştirdiklerini ve hizmet aşkıyla çıktıkları yolda asla rehavete kapılmadan yürümeyi sürdüreceklerini belirten Şahin, şöyle devam etti:

''Gerçekleştirdiğimiz projelerle kente güzellik, yaşayanların ise hayatlarına kolaylık getirdik. Gerçekçi hedefler belirlemenin, inancınızı kaybetmeden bu hedeflere ulaşmak için çalışmanın sonuçlarını hep birlikte görüyoruz. Birçok insana 30 ay önce hayal gibi gelen projelerimiz bugün tüm Bursalılar'ın hayranlık ve mutlulukla şahit oldukları eserler olarak karşımızda duruyor. Büyük kaleler küçük taşlardan yapılır. Bursa'mız adeta yatırım yağmurlarıyla yıkanıyor. Her yağmurdan sonra hayranlıkla seyrettiğimiz gökkuşağı gibi yine hayranlıkla seyredeceğimiz bir kent silueti ortaya çıkacak. Yaptıklarımız burada bitmeyecek. Altyapısından kentsel dönüşümüne, restorasyon çalışmasından ulaşım yatırımlarına kadar bir uçtan bir uca Bursa'da 80'e yakın noktada inşaat ve imalat çalışmamız sürüyor.''

Şahin, bu döneme dek yatırım yoksulu olarak görülen Yıldırım ilçesinin, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin varlığını eskiyle kıyaslanamayacak denli fazlasıyla hissettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Mimar Sinan Köprüsü hizmete açıldı.

-MİMAR SİNAN KÖPRÜSÜ-

3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 6 şeritli ve 85 metre uzunluğundaki Mimar Sinan Köprüsü, 3.5 milyon YTL'ye maloldu. Bursa'nın en uzun köprülerinden biri olma özelliğini taşıyan köprü sayesinde Hacivat Deresi'nin ayırdığı Erikli, Esenevler, Yiğitler, Fidyekızık, Bağlaraltı ve Ortabağlar mahalleleri birbirine bağlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title