Haberler

Bursa'da 4. Xl Linens Mağazası Açılışı

Türkiyenin Ev Tekstilini Değerlendiren Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "2007 Yılında Ev Tekstilinin 3 Milyar Dolar İhracatı Var. Onun İçin Ev Tekstili Daha Var Olacak. Tekstilde Daha Yapacak Çok İş Var" Dedi.

Türkiyenin ev tekstilini değerlendiren Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "2007 yılında ev tekstilinin 3 milyar dolar ihracatı var. Onun için ev tekstili daha var olacak. Tekstilde daha yapacak çok iş var" dedi.

Türkiye'deki 4. XL Linens Mağazası'nın açılışı Bursa'da gerçekleştirildi. Açılışa, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Yönetim Kurulu Eş Başkanı Zeki Zorlu, Linens Genel Müdürü Şule Zorlu ve çok sayıda işadamı katıldı. Mağazayı gezen ve ürünlerini inceleyen Ahmet Nazif Zorlu, toplam bin 310 metrekare alanı kaplayan 4 kattan oluşan mağazalarındaki bütün ürünlerinin Türkiye'de üretildiğini söyledi. Zorlu, ürettikleri mallardan 250 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini belirtirken,

ihracatın yüzde 80'ini Avrupa ülkelerinin oluşturduğunu kaydetti. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Çin'den gelen tekstil ürünlerinin ucuz fiyatlarla gümrükte yığıldığını belirtirken, artık fiyatın değil, servis ve kalitenin önemli olduğunu açıkladı.

Zorlu, "Çin kotaların kalkmasından önce organize davranıp mallarını yığdı. Fakat kotaların kalkmasıyla kaybettiğimiz müşterilerin hepsi, geri geldi. Gördüler ki servis ve kalite, fiyattan daha önemli. Şimdi ihracatımız daha da ileriye doğru gidiyor. Yurtdışından, 'Yatırım yapın, biz alacağız, 5 yıl garanti veriyoruz' diye bizi yatırıma teşvik ediyorlar. 2007 yılında ev tekstilinin 3 milyar dolarlık ihracatı var. Onun için tekstil daha var olacak. Bakın mağazamızdaki tüm ürünler Türk malı. Tekstilde daha

yapacak çok iş var" diye konuştu.

(UU-MŞ-SN-SN-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title