Haberler

Bursa'da 4. Uluslararası Altın Biber Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri

Bursa Yenişehir Belediyesi’nin düzenlediği 4. Uluslararası Altın Biber Festivali ve kurtuluş etkinlikleri coşkuyla başladı.

Bursa Yenişehir Belediyesi'nin düzenlediği 4. Uluslararası Altın Biber Festivali ve kurtuluş etkinlikleri coşkuyla başladı.

4. Uluslararası Altın Biber Festivali ve kurtuluş etkinlikleri Çınarlı Camii'nde mevlit okunmasıyla başladı. Mevlit sonrası Romanya Tortoman kasabası Belediye Başkanı Chitic Lucian, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik'i makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası etkinlikler Uluköy Mahallesi'nde geleneksel kına gecesi ve uluslararası halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile devam etti.

Etkinliklerin başlangıcında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, "Bugün güzel bir gün Yenişehir'imizin kurtuluşu 6 Eylül, göreve geldiğimizden günden itibaren ilçemizin kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında çiftçilikle iştigal eden ve gerçekten biberi altın değerinde olan Yenişehir ilçemizin tarımsal potansiyelinin bölgesel ve uluslararası alanda paylaşılması bizim için çok önemliydi. Bugün başlayan etkinliklerimiz geçmişten günümüze tüm şehitlerimiz için okuttuğumuz Kuranı Kerimler, mevlidi şerifler ile başlamış oldu" diye konuştu.

Festivalin 1.günü Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'nde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğu'nun verdiği konser ile sona erdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Yenişehir Romanya Magazin Haberler

title