Haberler

Bursa'da 4 Deaş'lı Yakalandı

Bursa polisi Türkiye üzerinden sahte pasaportlarla Avrupa ülkelerine gitmek isteyen Fas ve Tunus uyruklu 3 DEAŞ üyesi ile bunlara yardım eden bir kadını yakaladı. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, Suriye'de silahlı eğitim gören 3 DEAŞ Terör örgütü üyesinin sahte pasaport ve kimlikle kente geldiklerini belirleyen Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Yıldırım ilçesindeki eve operasyon düzenledi. Operasyonda Tunus uyruklu "Abu Ali" kod adlı Rauf Ben M. (37), şüphelilere yardım eden kız kardeşi Amma H. (31), Fas uyruklu "Abu Nur" kod adlı Muhammed O. (29) ve Tunus uyruklu "Abu Hacer" kod adlı Taha Ben A. (36) gözaltına alındı. Evde yapılan aramada sahte Portekiz ve İtalyan kimlikleri ile pasaportları ele geçirildi. 2013 yılından sonra ülkelerinden Suriye'ye giden şüphelilerin, örgüte ait kamplarda silahlı eğitim aldıkları, ardından da DEAŞ adına çeşitli noktalarda savaştıkları iddia edildi. Zanlıların Avrupa'ya gitmek için gereken evrakları tamamlamak için Bursa'da kiraladıkları evde bir süreliğine konakladıkları, Evde ele geçirilen sahte Portekiz ve İtalyan kimliklerinin İngiltere'de para karşılığı hazırlatılıp Dubai'de yaşayan bir başka örgüt üyesine teslim edildiği öğrenildi. Bursa ve Kilis'teki il göç idaresi müdürlüklerine kendilerini Suriyeli gibi tanıtıp, sahte isimlerle müracaatta bulundukları tespit edilen zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tunus Fas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title