Haberler

Bursa'da 222-a Eylemi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Bursa Şubesi Üyeleri, Türbanın Üniversitelerde Serbest Bırakılmasına İlişkin Anayasa ve Yasa Değişikliğini Ankara'da Düzenlenen 222-a Eylemiyle Birlikte Aynı Anda Protesto Etti.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Bursa Şubesi üyeleri, türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa ve yasa değişikliğini Ankara'da düzenlenen 222-A eylemiyle birlikte aynı anda protesto etti.

Atatürk Caddesi'nde toplanan yaklaşık 250 kişilik grup, önce saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Atatürk Anıtı'na çelenk koyan grup adına açıklama yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kurucu üyesi Kadriye Gökçadır, Türkiye'nin zorlu bir dönemden geçtiğini söyledi. Kadınların siyasi çıkarlara kurban edilmek istendiğini ileri süren Yurdunal, "Rejim değişikliğine yol açacak, anayasaya, Danıştay, AİHM kararlarına aykırı bu düzenleme asla kabul edilemez. İnançlara göre üniversitenin yanı sıra

diğer eğitim kurumlarının ve giderek sosyal hayatın düzenlenmesi ülkemize barış, özgürlük değil, kaos ve kavga getirir. Barış içinde, inançlara saygılı yaşamanın temel güvencesi laikliktir. Üniversiteler, bilimin öğretildiği, bağımsız düşünen bireylerin yetiştiği kurumlardır. Bu kurumları basit bir hizmet alan, hizmet veren ilişkisine indirmek, eğitimin bilimsel bir süreç olduğu gerçeğini reddetmektir. Üniversitelerde bir kez inançlara göre düzenleme yapıldığında bunun sınırlarını kestirmek ya da bu

sınırları çizmek mümkün değildir. Türbanla eğitim görüp mezun olan kızlarımızın çalışma hakkı söz konusu olduğunda nasıl bir çözüm önerecekler" dedi.

Grup, "Türkiye laiktir, laik kalacak", "Kadınız, güçlüyüz, Atatürkçüyüz", "Atatürk gençleri görev başında" diye slogan attı.

(AOA-MŞ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title