Haberler

Bursa'da 1 Mayıs Gösterisinde Teksaslılar DTP'lilere Saldırdı

Bursa'da 1 Mayıs Eylemine Katılan DTP'lilere Taş ve Şişelerle Saldıran 5 Teksaslı Taraftar Gözaltına Alındı. Bölücübaşına ve DTP'ye Tepki Gösteren Yeşil Beyazlı Fanatikler, Çevik Kuvvet Tarafından Miting Alanından Uzaklaştırıldı.

Bursa'da 1 Mayıs eylemine katılan DTP'lilere taş ve şişelerle saldıran 5 Teksaslı taraftar gözaltına alındı. Bölücübaşına ve DTP'ye tepki gösteren yeşil beyazlı fanatikler, çevik kuvvet tarafından miting alanından uzaklaştırıldı.

Çeşitli sendikaların tertiplediği ve saat 17.00'de başlayan 1 Mayıs mitingi için Haşim İşcan Caddesi trafiğe kapatılırken, herhangi bir olay çıkmaması için çok sayıda polis geniş güvenlik tedbiri aldı. Ancak, bir grup DTP mensubu, kortej halinde Gökdere Meydanı'na gelirken, bu sırada Elmasbahçeler Parkı'nda bekleyen ve kendilerine Teksaslı diyen fanatik Bursaspor taraftarları, DTP'lilere taş ve bira şişeleri attı. DTPliler de karşılık verince, ortalık bir anda karıştı. Olayları bastırmak için çevik kuvvet ekipleri taraflara biber gazıyla müdahale etti. Kaçmaya çalışan Teksaslılar, polis tarafından ara sokaklarda yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler, "Kahrolsun PKK", "Biz PKK'yı barındırmayız", "Onlar polisimize vuruyorlar" sloganları attı. Ekip otosuna bindirilen 5 kişi, karakola götürüldü. DTP'liler ise, "faşizme karşı omuz omuza" sloganları attı.

Mitinge çeşitli sendikalara mensup yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Polis, mitinge gelenlerin tek tek üzerini ararken, pankart ve bayrakların sopalarını da aldı.

(OA-MŞ-İHS-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title