Haberler

Bursa Cumhuriyet Bayramında Kareografi Rekoru Kırıldı 1-

Cumhuriyet Bayramında kareografi rekoru kırıldıBURSA'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Almanya, Avusturya, ABD, Kanada, Hollanda ve İsviçre'den getirilen 14 kişilik ekip Türkiye'nin en büyük domino kareografisini gerçekleştirerek rekor kırdı.

Cumhuriyet Bayramında kareografi rekoru kırıldı

BURSA'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Almanya, Avusturya, ABD, Kanada, Hollanda ve İsviçre'den getirilen 14 kişilik ekip Türkiye'nin en büyük domino kareografisini gerçekleştirerek rekor kırdı.

Yıldırım Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. yıl kutlamaları çerçevesinde düzenlenen etkinlikte Türkiye'nin en büyük domino kareografisini gerçekleştirildi. 300 bin domino taşından oluşan koreografide Çanakkale Savaşları, Milli Mücadele, İlk TBMM binası, Türkiye haritası üzerinde Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginlikleri, Karagöz ve Hacivat, medeniyetimizin simgesi lale gibi motifler yapıldı. Bayrak alanında kurulan dev ekrandan gösteriyi izleyen vatandaşlar domino taşlarının devrilmesini ilgiyle izlediler. Gösterinin finalinde ise 15 Temmuz darbe girişimi kareografisiyle son buldu.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Bu programımızın en çarpıcı kısmı şüphesiz 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili bölümüydü. Edebali 'milletimiz 40 yıllık hain planları 4 saatte bozdu. Böylece millet kendi iradesine bağımsızlığına karşı yapılacak her hangi bir saldırıya izin vermeyeceğini bir kez daha dünyaya gösterdi. Bizi muzaffer kılan en önemli özelliğimiz, birlik, beraberlik ve bin yıllık kardeşliğimizin oluşturduğu kökü binlerce yıl önceye uzanan medeniyetimizdir. Biz bugün burada 1915, 1923 ve 2016 destanlarıyla birlikte, temel güç kaynağımız olan medeniyetimizin iz düşümlerini görsel bir şovla bir kere daha hatırladık. Kırdığımız rekorla bir taraftan tarihi canlandırırken diğer taraftan da bir tarih yazdıkö ifadelerini kullandı.

Görüntüler geçilecek..

Hüseyin TÜCCAR-BURSA-(DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avusturya Almanya 29 Ekim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title