Haberler

Bursa Büyükşehir’den Dev Bir Altyapı Yatırımı Daha

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Kentin Altyapısını Yeniden İnşa Ettiği Dev Yatırımları Bir Bir Hizmete Giriyor. Nilüfer İlçesinin Batısındaki Yerleşim Alanlarının Günlük Su İhtiyacını Kesintisiz Bir Şekilde Karşılayacak 20 Bin Tonluk Su Deposu Hizmete Açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kentin altyapısını yeniden inşa ettiği dev yatırımları bir bir hizmete giriyor. Nilüfer ilçesinin batısındaki yerleşim alanlarının günlük su ihtiyacını kesintisiz bir şekilde karşılayacak 20 bin tonluk su deposu hizmete açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, İzmir Yolu’ndaki deponun açılışında yaptığı konuşmada, kentin çağdaş kentler seviyesine ulaşması yolunda yapılan çalışmalarda, yalnızca görünen fiziki yatırımlara değil, görünmeyen altyapı hizmetlerine de önem verdiklerini belirtti. Şahin, Bursa’nın hızlı gelişimine paralel olarak her alanda yenilendiğine dikkati çekerek, kentin sorunlar yumağından bugün marka kent olma yolunda hızla ilerleyen bir şehir haline geldiğini söyledi.

"HER YERE EŞİT HİZMET" Tüm bu hizmetlerin büyükşehrin her yanına eşit şekilde yayıldığını anlatan Başkan Şahin, doğu-batı, güney, kuzey ayrımı yapmadan, hizmeti herkese ulaştırma hedefiyle çalıştıklarının altını çizdi. Bu bağlamda Nilüfer’de de hizmet yağmurunun devam ettiğini dile getiren Şahin, Gül Kavşağı, Beşevler Kavşağı, Orhaneli Kavşağı, Esentepe Kavşağı, Filament Kavşağı’nın yanı sıra yol yapım çalışmaları, kent girişleri, arıtma tesisleri, Kent Hali ve Özlüce Spor Tesisleri’nin ilçedeki hizmet yağmurunun en güzel örnekleri olduğunu belirtti. Şahin, çağdaş ulaşım aracı BursaRay’ı Uludağ Üniversitesi’ne ulaştıracak C etabının da temelinin yaz aylarında atılacağını hatırlattı.

NİLÜFER'İN ALTYAPISI YENİLENİYOR Ulaşım ve dönüşüm yatırımlarının yanı sıra Nilüfer’in altyapısının da yenilendiğine dikkati çeken Başkan Şahin, ilçeye 230 kilometre içme suyu şebekesi döşenirken, 180 kilometre yağmursuyu ve kanalizasyon çalışması yapıldığını kaydetti. Şahin, su sıkıntısının yaşandığı Hasanağa ve Kayapa toplu konutlarına ise su götürüldüğünü hatırlattı.

130 BİN KİŞİYE SAĞLIKLI İÇME SUYU Başkan Şahin, D-46 su deposunun da kentin sorunsuz altyapıya kavuşması yolunda atılan adımlardan biri olduğunu belirtti. 2004 yılından bu yana Bursa’nın farklı noktalarına 19 yeni su deposunun yapıldığını, 3 tanesinin de bitme aşamasında olduğunu kaydeden Şahin, bu yapılarla kentin 57 bin metreküplük suyunun depolanabildiğinin altını çizdi. BUSKİ eliyle yapılan en büyük su deposu olan D-46’dan Nilüfer İlçesi’nin batısında kalan Görükle, Hasanağa, Kayapa, İrfaniye, Gökçeköy, Çalı, Üniversite Yerleşkesi ve Özlüce bölgelerinin yararlanacağını ifade eden Başkan Şahin, 130 bin kişinin günlük sağlıklı içme suyu ihtiyacının bu depodan kesintisiz olarak karşılanacağını vurguladı. 20 bin metreküp kapasiteli deponun yaklaşık 3 milyon 100 bin YTL’ye mal olduğunu sözlerine ekledi. Açılışa, Hasanağa Belediye Başkanı İbrahim Sincanlı, Kayapa Belediye Başkanı Ahmet Sarı, Çalı Belediye Başkanı Ali Karamık, AK Parti’nin Büyükşehir Belediyesi Nilüfer Meclis Üyeleri ve Nilüfer İlçe Başkanı Metin Düvencioğlu ile BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı da katıldı. Başkan Şahin, deponun açılışını vanayı çevirerek yaparken, davetliler depoya akan suyu kamera sistemi ile izlemenin keyfini yaşadılar.

(İHS) 15.04.2008 13:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title