Haberler

Bursa Büyükşehir'den Büyük Başarıya Büyük Ödül

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi, üniversite sınavında Türkiye genelinde ilk 10'a giren bir öğrenciyi otomobil, ilk bine giren 55 öğrenciyi de bisikletle ödüllendirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, okulların fiziki eksikliklerinin giderilmesinden, eğitim kurumlarına spor salonu kazandırılmasına kadar eğitime her alanda önemli destekler verdiklerini belirterek, "Tek amacımız, gençlerimin idealist, birikimli ve değerlerine saygılı bireyler olması" dedi.

Bursa'da eğitim kurumlarının fiziki eksiklerinin giderilmesi başta olmak üzere, spor salonu yapımı, ortak sınavlara sponsor olunması ve başarılı öğrencilerin bisikletle ödüllendirilmesi gibi bir çok sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Lisans Yerleştirme Sınavı öncesi üniversite adaylarını motive etmek amacıyla ödüllendirme kampanyası düzenlemişti.

Üniversite sınavında Türkiye genelinde ilk 10'a giren öğrencilerin otomobille, ilk bine giren öğrencilerin de bisikletle ödüllendirileceği kampanya için Merinos Park'ta tören düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, öğrenciler ve öğrenci ailelerinin katıldığı törende Türkiye altıncısı olan Ömer Faruk Köse otomobille, ilk 55'e giren öğrencilerde bisikletle ödüllendirildi.

Hedef; idealist ve birikimli bir gençlik

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hedefleri olan Bursa'nın, başta eğitim olmak üzere her alanda lider ve öncü bir kent olması gerektiğini vurguladı.

Bu açıdan Bursa'da en önemli proje ortaklarından birinin Milli Eğitim olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Çatısından, bahçe düzenlemelerine kadar tüm okullarımızın eksiklerini gideriyoruz. Yine eğitim kurumlarımıza spor salonları kazandırıyoruz. Bunun yanında açtığımız Bilim Teknoloji Merkezi ile teorik bilgilerin pratiğe dönüştürülmesine imkan sağlıyoruz. Üniversite sınavı öncesinde öğrencilerimize moral vermek, onları daha da motive etmek için ödüllendirmeyi uygun gördük. İltifat marifete tabidir. İltifat görmeyen marifet zayidir. Daha önce yaptığımız kampanyada iki öğrencimiz otomobil kazanmıştı. Bu yıl bir öğrencimiz kazandı. Gönül ister ki 12 branşta da ilk 10'a giren tüm öğrenciler Bursa'dan olsaydı ve 120 otomobil verseydik. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu sayı daha da artacak. Ben üniversite sınavında başarı göstererek bu ödülleri almaya kazanan tüm öğrencilerimizi ve ailelerini kutluyorum. Bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

"Bursa örnek alınmalı"

Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de başarılı öğrencilerinin ödüllendirilmesinin çok anlamlı bir uygulama olduğunu belirterek, Türkiye'deki diğer illerde de belediyelerin bu tür uygulamalar yapması gerektiğini söyledi.

Günümüzde öğrencilerin çok şanslı olduğunu ifade eden Şahin, "Hem başarıları ödüllendiren belediyeler var hem de üniversiteleri ideolojik yapıdan, teknoloji, bilim, sanat, üreten yapıya dönüştüren bir hükümet var. AK Parti iktidara geldiğinde 75 civarında üniversite varken, bugün üniversitesi olmayan ilimiz yok. Yine sayıları sınırlı olan vakıf üniversitelerinin sayısı branşlaşmaya giderek arttı. Halen 176 üniversitemiz var ve 1 tanenin kurulması için de mecliste teklif var. Ben de 12 yıllık emekleri sonucunda başarı göstererek, otomobil ve bisiklet kazanan tüm öğrencilerimizi kutluyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilk olarak Türkiye genelinde ilk bine giren 55 öğrenciye bisikletlerini hediye eden Başkan Altepe ve protokol üyeleri daha sonra Türkiye altıncısı olan Ömer Faruk Köse'ye otomobilinin anahtarını teslim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Şahin Recep Altepe Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title