Haberler

Bursa Büyükşehir Belediyesi her gün 1600 haneye sıcak iftar yemeği dağıtıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından her gün 1600 ihtiyaç sahibi vatandaşın evine iftar yemeği dağıtıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, her yıl ramazan ayında kentin farklı noktalarına AŞ evleri kurup, hem iftar saatine yolda yakalanan hem de ihtiyaç sahibi binlerce vatandaşı aynı sofra etrafında buluşturan Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl aşevlerini devreye alamadı. Ancak ihtiyaç sahibi vatandaşların da iftar saatlerinde sıcak bir yemekle buluşması için belediyenin iştiraklerinden BURFAŞ devreye girdi. Bu kapsamda yemek yapamayacak kadar yaşlı, engelli veya ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 1600 vatandaşın evine her akşam sıcak iftar yemeği götürülüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BUSKİ yemekhanesinin alt katındaki BURFAŞ mutfağında özenle hazırlanan iftar yemeklerinin evlere dağıtım öncesi yapılan son hazırları yerinde inceledi. BURFAŞ Genel Müdürü Furkan Banaz'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Aktaş, dağıtıma çıkacak personele uyarılarda bulundu.

Aktaş, personele hitaben, "Mübarek ramazanın yüzü suyu hürmetine lütfen kendi anne, babanıza, ailenize götürüyormuşçasına ilgi ve alakayla götürün. Vatandaşlarımıza benim de selamlarımı iletin." ifadelerini kullandı.

Altyapı ve üstyapı çalışmalarına aralıksız devam ederken, hem korona salgını hem de ramazan ayının gelişiyle sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilediklerini belirten Aktaş, şunları kaydetti:

"Özellikle korona sürecinde evden çıkamayan, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik erzak ve hijyen kolisi, pazar filesi, 30 bin ekmek veya muadili süt ürünleri olmak üzere her gün binlerce eve gidiyorduk. Ramazan ayında ise erzak olsa bile yemek yapamayacak kadar yaşlı, hasta, yatalak veya ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızı da iftar yemekleri ile yalnız bırakmıyoruz. Sosyal belediyeciliğin gereğini yerine getirmenin huzuru içindeyiz. Bu çalışmaya katkı koyan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm hemşehrilerimize de hayırlı ramazanlar diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title