Haberler

Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı

Bursa Büyükşehir Belediye Melisi'nin mayıs ayı toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Meclisinin Mayıs ayı olağan toplantısı, Ankara yolundaki meclis binasında yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin başkanlık ettiği toplantıda, gündemde meclis maddeleri ve önergelerin yanı sıra 204 bin metrekare alana sahip Cephanelik bölgesinin imara açılması iddiaları gündeme geldi.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Cephanelik bölgesinin imara açılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Bölgenin askeriyenin insiyatifinde bulunduğunu ve alanın Büyükşehir Belediyesi olarak imara açmalarının mümkün olmadığını aktaran Altepe, şunları kaydetti:

"Kamuoyunda sanki burasının tarafımızdan imara açılacağı şeklinde bir yanıltma var. Bizim böyle bir talebimiz yok, olamaz da. Cephanelik'in zaten bizimle bir alakası yok. Burası askeriyenin inisiyatifinde bir bölge ve istesek de müdahil olamayız. Giremediğimiz bölgede ne yapabiliriz ki? Bizim ne imar ne de başka bir talebimiz var. Bizim tek talebimiz var, o da ordu evini taşımak ve Bey Sarayı'nı ortaya çıkarmak."

Cephanelik'in imara açılması konusunda Nilüfer Belediyesinin resmi bir başvurusunun bulunduğunu da açıklayan Altepe, 2016 yılında yapılan başvuruda Cephanelik'e sosyal tesis, fizik tedavi merkezi, yüzme havuzu, tenis kortu, soyunma odası ve güvenlik binası yapmak için yetkili mercilerden izin istendiğini kaydetti.

Altepe, şöyle devam etti:

"Biz Bey Sarayı'nın ortaya çıkartılması, tamamlanan sur projeleri ve Devlet Hastanesinin deplasesi konusunu araştırırken bu gerçekle karşılaştık ve çok şaşırdık. Meğer Nilüfer Belediyesi, Cephanelik'te yapılaşma konusunda bir girişimde bulunmuş 'Cephanelik'e binalar yapalım, tesisler kuralım' diye. Yapılan başvuruya ise cevap alınamamış. Bizim böyle bir talebimiz olamaz ama Nilüfer Belediyesi'nin olmuş."

Meclis toplantısında Bursa genelinde 3 daireye 1 olan otopark zorunluluğu, alınan kararla 1 daireye 1 olarak değiştirildi.

Toplantıda, serbest yüksekliğe bağlı yapıların yüksekliklerinin de en fazla 100 metre ile sınırlandırılması, 100 metreden yüksek binalar için meclis kararı zorunluluğunun getirilmesi de kararlaştırıldı.

Alınan kararın 1 ay sonra yürürlüğe gireceği açıklandı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Altepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title