Haberler

Bursa: Büyükorhan'da Yörük Şöleni

Bursa'nın Büyükorhan İlçesi'nde, Görecik Yaylası'nda düzenlenen şölende binlerce Yörük buluştu.

Bursa'nın Büyükorhan İlçesi'nde, Görecik Yaylası'nda düzenlenen şölende binlerce Yörük buluştu.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın da katıldığı şölen büyük ilgi gördü. Büyükorhan Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı şölen, Görecik Yaylası'nda gerçekleştirildi. Bursa ve çevre il ve ilçelerden 7 bin kişinin katıldığı şölen bayram havasında geçti. Şölende Zeynep Dizdar ve Emel Taşçı sahne aldı. Dizdar ve Taşçı, söyledikleri şarkılarla şölene katılanları coşturdu.

Şölende bir konuşma yapan DYP lideri Mehnet Ağar, Türkiye'yi milletle beraber dünyanın en güçlü devletlerinden biri yapmak yolunda önlerinin açık olduğunu söyledi. Ağar, bu cennet topraklarda yaşayan bütün insanları mutluluğa taşıyacaklarını belirterek, "Yüce Allah yardımcımız olsun" dedi.

Mahalli şarkıcıların da sahne aldığı şölende, folklor ekipleri dağ yöresine mahsus oyunları sergiledi. Belediye tarafından halka etli pilav, kiraz ve ayran ikram edildi. Bu arada, kurulan kıl çadırlarda Yörük kadınları gözleme pişirip halka ikram etti. Ağar da bir çadıra girerek, yer minderinde gözleme yiyip, ayran içerek yorgunluk attı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title