Haberler

Bursa: Bursalı Garson 6 Kişiye Hayat Verecek

Bursa'da, 12 gün önce evinde düşerek beyin kanaması geçiren ve hastanede bitkisel hayata giren bir garson, bağışlanan organlarıyla 6 kişiye hayat verecek.

Bursa'da, 12 gün önce evinde düşerek beyin kanaması geçiren ve hastanede bitkisel hayata giren bir garson, bağışlanan organlarıyla 6 kişiye hayat verecek.

Bir lokantada garson olarak çalışan 3 çocuk babası Bayram Balaban (33), 12 gün önce bir yakınının düğününe gitti. Pınarbaşı'ndaki evine dönen Balaban, lavaboda düşerek beyin kanaması geçirdi. Balaban, tedavi gördüğü Bursa Devlet Hastanesi'nde bitkisel hayata girdi. Beyin ölümü gerçekleşen Balaban'ın aile büyükleri, sağlığındaki isteği doğrultusunda organlarının bağışlanmasına karar verdi.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nün girişimleri sonucu Balaban'ın kalbinin Ankara GATA'da, karaciğer ve 2 böbreğinin ise İstanbul Florance Nightgale Hastanesi'nde, 2 korneasının da Bursa Uludağ Üniversitesi'ndeki organ bekleyen 6 hastaya nakledilmesine karar verildi. Ardından Bursa'da ekiplerin zamanla yarışı başladı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir helikopterle Ankara GATA'dan gelen 7 kişilik organ transfer ekibi, Bursa Atatürk Stadı'na indi. Ekip, kendilerini bekleyen 112 Acil Servis ambulansıyla, polis ve jandarma eskortlarıyla hemen hastaneye getirilerek, operasyona başladı.

Bursa İl Sağlık Müdürü Doktor Serhat Yamalı, 12 gün önce evinde düşmesi sonucu beyin kanaması geçirerek Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden Bayram Balaban'ın organlarının İstanbul, Ankara ve Bursa'daki hastalara nakledileceğini söyledi.

Gökhan (14), Ali (12) ve Işıl (49 adlı çocukları bulunan Bayram Balaban'ın ağabeyi Yılmaz Balaban, kardeşinin ölmeden önce organ naklinden bahsettiğini belirterek, "Aile büyükleri olarak kardeşimin organlarının bağışlanmasına karar verdik. 6 can kurtulacağı için çok sevinçliyiz. Bu bir nebzede olsa acımızı hafifletiyor" dedi.

Bu arada Balaban'ın yakınları hastanede gözyaşı döktü. Organları 6 kişiye hayat verecek olan Bayram Balaban'ın yarın Keles'e bağlı Kozbudaklar Köyü'nde toprağa verileceği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title