Haberler

Bursa: Bursa Umed'de Nöbet Değişimi

- Uludağ Üniversitesi Mezunlar Derneği(umed) Bursa Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu As Kültür Merkezi'nde Gerçekleştirildi. Genel Kurulda Tayfun Çavuşoğlu, Başkanlık Görevini İbrahim Öge'ye Devretti.

- Uludağ Üniversitesi Mezunlar Derneği(UMED) Bursa Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu AS Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Genel kurulda Tayfun Çavuşoğlu, başkanlık görevini İbrahim Öge'ye devretti.

Üyelerin ilgi gösterdiği genel kurul, Atatürk ve demokrasi şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Divan seçiminin ardından yönetim ve denetim kurul raporlarının okunup ibra edildiği genel kurulda bilgi veren derneğin kurucu şube Başkanı Tayfun Çavuşoğlu, UMED'in misyonu ve vizyonunun anlattı. Daha sonra tek listenin yarıştığı genel kurulda oylamaya geçildi ve üyelerin tamamının desteğini alan İbrahim Öge başkanlığındaki Ayşe Şahin, Eşe Hossenzadeh İrani, Mehmet Mete Ateş ve Tevfik Kirkiz'den oluşan yönetim göreve getirildi.

Üyelere ve bugüne kadar UMED için yaptığı çalışmalardan dolayı Çavuşoğlu başkanlığındaki eski yönetime teşekkür eden Başkan İbrahim Öge, derneğin, Atatürkçü düşünce sisteminin öngördüğü prensiplerden asla taviz vermeyeceğini söyledi. Türkiye'nin AB ile üyelik sürecinde kritik bir eşikten geçtiğini ve bu noktada sivil toplum örgütlerine büyük görevler düştüğünü ifade eden İbrahim Öge, UMED'in Uludağ Üniversitesi'ne bağlı fakültelerden mezun olan büyük bir topluluğu kucakladığını söyledi.

DERNEĞİN AMACI

Derneğin üyelerinin sosyal, kültürel, sportif, mesleki ve bilimsel yaşantılarına katkıda bulunacak etkin çalışmalar yapmayı amaçladığını belirten Öge, şunları kaydetti: "Mezunların, Uludağ Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi öğrencileri ile ilişkilerini arttırmak, geliştirmek, üyelerini arkadaşlık, dostluk ve karşılıklı anlayış bağlarıyla birleştirmek, sevgi ve saygıya dayanan sosyal ilişkileri geliştirmek, üyelerin kültürel, sosyal ve moral kalkınmasında etkin katkılarda bulunmak, Mezunlara iş imkanı sağlamak amacıyla çalışmalar yapmak, Amaç ve çalışma konularını gerçekleştirilecek kaynakları sağlamak üzere iktisadi girişimlerde bulunmak gibi birçok amacımız daha var"

ÜYELİK ŞARTLARI

UMED'e, Uludağ Üniversitesi'nin herhangi bir kademesinden mezun olanların üye olabileceğine işaret eden İbrahim Öge, "Yine 1980 yılından önce faaliyet gösterip de daha sonra Uludağ Üniversitesi bünyesine katılan akademi ve yüksekokul gibi kurumlardan mezun olanlar da UMED'e üye olabilir. Yukarıda belirtilen eğitim kurumlarından mezun olmayan Uludağ Üniversitesi(UÜ) tam zamanlı öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri, UÜ'deki görevleri devam ettiği sürece, üyeliğe kabul edilebilirler. UMED'le ilgili bilgi almak isteyenler www.umed.org.tr adresinden detayları okuyabilir"

(İHS)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title