Haberler

Bursa: Bursa Kalite Ödülü'nü Almak İçin 4 Kurum Ter Dökecek

Kalder Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Sami Erol, Bursa Kalite Ödülü Sürecinde Bu Yıl 4 Kurumun Değerlendirmeye Alınacağını Bildirdi.

KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Sami Erol, Bursa Kalite Ödülü sürecinde bu yıl 4 kurumun değerlendirmeye alınacağını bildirdi.

KalDer Başkanı Erol, Bursa Kalite Ödülü sürecinde yer alacak firmaların basına açıklanması nedeniyle, BUSİAD Asbaşkanı Arif Özer ve Bursa Kalite Ödülü Yürütme Kurulu Başkanı Aydın Kuzaltı ile birlikte bir toplantı düzenledi. Toplantıda Bursa Kalite Ödülü sürecinden bahseden Erol, bu yıl Bursa Ecza Kooperatifi, Bursagaz, Bursa Anadolu Lisesi ve Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi'ni izlemeye alacaklarını belirtti. Ödül sürecinin kurumların rekabet güçlerini artırmaya ve bunu korumaya yaradığını söyleyen Erol, süreç hakkında şu bilgileri verdi:

"Bursa Kalite Ödülü, bir yarışma değil. Kurumların rekabet güçlerini artırmaya, kurumları iyileştirmeye yönelik bir süreç. Sürecin sonunda ödül, başarıları tatmin için veriliyor. KalDer ile imzalanan iyi niyet bildirgesi sonrasında, ulusal kalite hareketine katılmış kurumları seçiyoruz. Bu yıl için de Bursa Ecza Kooperatifi, Bursagaz, Bursa Anadolu Lisesi ve Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi'ni seçtik. Bu kurumları izlemeye alacağız. Kurumlar, değerlendirme süreci başında raporlarını hazırlayacak. Raporlar, 12 Ocak 2007'de KalDer'e teslim edilecek. Bu raporları, incelenmeleri için Bursa çapındaki çeşitli büyük firmaların değerlendiricilerine göndereceğiz. 3 günlük bir eğitim vereceğimiz değerlendiriciler, raporları incelemeye alacak. Daha sonra, bir uzlaşım toplantısı yapılacak. Bu toplantı sonrasında çıkan rapora göre, kurumlara saha ziyaretine kalıp kalmadıkları açıklanacak. Saha ziyaretine kalan kurumlara, varsa eksiklikleri bildirilecek. Eksikliklerin tamamlanması için belirli bir müddet tanınacak. Daha sonra 2 günlük ikinci bir saha ziyareti gerçekleştirilecek. Bunun sonucunda da Bursa Kalite Ödülü Yürütme Kurulu'na sonuçlar gelecek. Kurul da kendi arasında bunları değerlendirerek, olayı Bursa Kalite Ödülü Jürisi'ne havale edecek. Jüri üyeleri de nihai kararı verecek."

KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Erol, 400-500 puan arasında yer alan kurumlara başarı ödülü, 500 puanın üzerinde en yüksek puanı alan kuruma da büyük ödül verileceğini söyledi. Erol, sonuçların 13-14 nisan 2007 tarihleri arasında açıklanacağını kaydetti.

BUSİAD Asbaşkanı Arif Özer ise, KalDer ile Bursa Kalite Ödülü sürecinde stratejik ortaklık kurmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Bursa Kalite Ödülü süreci, şirketlerimizi başarıya götürmede bir araç. Bu süreçle birlikte şirketlerimiz kazanıyor, elemanlarımız kazanıyor. Bu süreçte başlangıçtan itibaren, hep kazanma anlayışı hakim" diye konuştu.

Bursa Kalite Ödülü Yürütme Kurulu Başkanı Aydın Kuzaltı da, Bursa Kalite Ödülü sürecinin Avrupa Kalite Ödülü'ne giden yolun başlangıcı olduğunu kaydetti. Bursa Kalite Ödülü sürecinin kurumu geleceğe taşıyacak ve gelecekte başarılı olmasını sağlayacak faktör olduğunu söyleyen Kuzaltı, "Bursa'da, hedefleri Avrupa Kalite Ödülü olan firmalara destek vermeyi planlıyoruz. Avrupa Kalite Ödülü alan firmalar arasında Türk firmaları, İngiltere firmalarının ardından ikinci geliyor. Bunları Alman, İspanyol ve diğer ülkelerin firmaları izliyor. Avrupalı firmalara göre bu çok uzak bir hedef. Oysa bu hedefi tutturmuş birçok Türk firması var" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title