Haberler

Bursa: Bursa'da Yerel Yönetimler

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce, ev ve süs hayvanı satışı yapanlar ile hayvan koruma görevlilerine ücretsiz eğitim verileceği bildirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce, ev ve süs hayvanı satışı yapanlar ile hayvan koruma görevlilerine ücretsiz eğitim verileceği bildirildi.

Veteriner Şube Müdürü Celal Yıldız, Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişiklikle ev ve süs hayvanı satışı yapanlar ve hayvan koruma görevlilerinin artık sertifikasız çalışamayacaklarını belirterek, ilgilileri eğitim için kayıt yaptırmaları hususunda uyardı. Yeni çıkan kanun gereği ev ve süs hayvanı satışı, yetiştiriciliği, eğitimi veren kişi ve kuruluşların (pet-shooplar da dahil) bir yıl içinde bu eğitimi almalarının mecburi olduğunu ifade eden Yıldız, "Yönetmeliğe göre eğitimler, Büyükşehir Belediyeleri tarafından verilecek. Eğitimler Bursa Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından 7-8-9 Eylül 2006 ve Mart 2007'de olmak üzere 2 kez tekrarlanacak. Eğitime katılmayan ve katılıp da sertifika almayan işletmelerin ruhsatları iptal edilecek" dedi.

Eğitimlerin Bursa'da Uludağ Üniversitesi, Tarım ve Köyişleri İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi'ndeki uzman personellerce verileceğini anlatan Yıldız, "Eğitimler, ev ve süs hayvanının korunmasına dair Avrupa Sözleşmesi, Cites Sözleşmesi, 5199 sayılı kanun ve yönetmelik hakkına bilgilendirme, ev ve süs hayvanı satış, barınma ve eğitim yerlerinin kuruluş, açılış, ruhsat, çalışma ve denetlenmesine dair yönetmelik hakkında bilgilendirme, hayvan ekolojisi, davranışları bakımı ve beslenmesi konusunda olacak" diye konuştu.

Yıldız ayrıca, Resmi Gazete'de yayınlanan 'Hayvanların korunmasına dair yönetmeliğin 7. maddesi' gereği tüm sahipli veya sahipsiz hayvanların kayıt altına alınma işlemlerinin devam ettiğini, hayvan sahibi vatandaşlardan kayıt yaptırmayanların en kısa zamanda Yunuseli'ndeki Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü ile ilçe belediyelerinin veteriner müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini hatırlattı. Yıldız, kayıt yaptıran vatandaşlardan isteyenlerin sahip oldukları hayvanlara 25 YTL ücret ödeyerek, mikroçip taktırıp elektronik kimlik alabileceğini bildirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title