Haberler

Bursa: Bursa'da Yerel Yönetimler

Osmangazi Belediyesi'nin açtığı 'Kızyakup Kent Parkı' proje yarışmasında dereceye giren projeler, kolokyumda masaya yatırıldı.

Osmangazi Belediyesi'nin açtığı 'Kızyakup Kent Parkı' proje yarışmasında dereceye giren projeler, kolokyumda masaya yatırıldı.

Gökdere Medresesi'nde yapılan kolokyumda dereceye giren projelerin ödülleri sahiplerine verilirken, projeler ele alındı. Kolokyuma danışman jüri olarak Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Şehir ve Bölge Plancısı Bayram Vardar, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Melih Türa, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Adem Özdemir gibi isimler katıldı. Kolokyumda konuşan Belediye Başkanı Recep Altepe, göreve başladıkları ilk günden bu tarafa Bursa'nın tarihi ve kültürel kimliğini ön plana çıkartmak için çalıştıklarını belirtti. Birçok projenin başlatıldığını ve bir kısmının da tamamlandığını belirten Altepe, Kamberler ve Kızyakup bölgesinin de kentsel dönüşümü için gerekli çalışmaların yapıldığını ve sona yaklaşıldığını ifade etti.

Yarışmada jüri başkanı olarak görev yapan Yüksek Mimar Prof. Dr. Aykut Karaman, kentsel tasarımın son dönemde önemli hale geldiğini vurgulayarak, yarışmada son derece titiz davrandıklarını ve karar vermekte zorlandıklarını kaydetti. Yarışmada dereceye giren proje sahiplerine ödülleri verilirken, yapılan kolokyumda, projelerin sosyal ve içerik açısından olumlu olduğu yönünde fikir birliğine varıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title