Haberler

Bursa: Bursa'da Yerel Yönetimler

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Çekirge'de Bulunan İntam Bloklarının Yıkılmasıyla İlgili Önümüzdeki Günlerde Basın Toplantısı Yapacağını ve Sorumluları Halka Açıklayacağını Söyledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Çekirge'de bulunan İntam bloklarının yıkılmasıyla ilgili önümüzdeki günlerde basın toplantısı yapacağını ve sorumluları halka açıklayacağını söyledi.

Osmangazi Belediye Meclisi 2004-2009 dönem 27. toplantısında konuşan Başkan Altepe, İntam bloklarının çökmesi konusunda sorumlulukları bulunmadığı halde günah keçisi ilan edildiklerini söyledi. Bu konuda önümüzdeki günlerde basın toplantısı düzenleyeceğini ve sorumluları halka açıklayacağını bildiren Başkan Altepe, "İntam blokları yıkıldığı zaman, olay yerine gittiğimizde herkes üzerimize saldırdı. Sanki olaydan mesulmüşüz gibi. Konu hakkında resmi raporlara bakılmadan, tek taraflı kampanya yürütüldü. Haksız şekilde üzerimize gelindi. Hiçbir sorumluluğumuz olmadığı halde suçlandık. İşin en kötüsü, suçsuz olduğumuz bilindiği halde kimseden destek görmedik. Önümüzdeki günlerde, bu konuyu ve sorumluları halkın önüne çıkaracağız. Kim sorumluysa ve olay kimleri ilgilendiriyorsa herkes bilecek" dedi.

Başkan Altepe, Bursa'nın herhangi bir sıkıntısı olduğunda belediye olarak taşın altına ellerini koyduklarını belirterek, İntam blokları yıkılmadan önce de benzer tavır sergilediklerini söyledi. Yaptıkları incelemeler sonucunda blokların çökeceğini yetkililere bildirdiklerini ve 'Sizi ilgilendirmez' anlamında tepkiyle karşılaştıklarını aktaran Altepe, yıkımın gerçekleşmesinin ardındansa bölge civarına yaptıkları yol nedeniyle suçlu ilan edildiklerini açıkladı. İntam bloklarının yıkılmasında hiçbir sorumluluklarının bulunmadığını kaydeden Altepe, bu konuda resmi tüm raporların mevcut olduğunu vurguladı. Altepe, "Suçlu ilan edilmemizdeki sebep, bizi ilgilendirmediği halde taşın altına elimizi koymamızdır. Bizi ilgilendirmediği halde İntam blokları hakkında bir araştırma yaptık ve blokların çökeceği konusunda ilgilileri uyardık. Bundan dolayı olay üzerimize kaldı. Biz kentin sıkıntısı olduğunda, bizi ilgilendirsin ilgilendirmesin her taşın altına elini sokan insanlarız. Şehir sınırları içerisinde eksik gördüğümüz ne varsa üzerine gidiyoruz. Fakat aynı şeyi, tüm kurumlarımızdan bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title